Kennisplatform voor noord holland

Complimentenmeisjes groeien uit tot Complimentenmakers®

Geplaatst op 15 december 2023
Complimentenmeisjes groeien uit tot Complimentenmakers®

De beste complimenten gaan een leven lang mee. Want een echt goed compliment heeft de kracht van duizend schouderklopjes. De Complimentenmeisjes weten daar al jaren alles van, want sinds 2006 zijn zij gespecialiseerd in vliegensvlug opschrijven wat er leuk, bijzonder of ‘eigen’ is aan iemand. En met succes, want het team van professionele complimenteurs – in hun kenmerkende knalrode outfits met grote strik – groeide in ruim 15 jaar uit van twee meisjes tot een team van 50 gespecialiseerde complimentenmakers. En omdat het allang niet alleen maar meisjes zijn, hoort er vanaf nu een nieuwe naam bij: Complimentenmakers®.

Een beter moment hadden de voorheen meisjes niet kunnen bedenken voor hun naamsverandering, want ook de look & feel ging op de schop. Gerenommeerd grafisch ontwerpbureau 75B (bekend van o.a. het IFFR, het Van Abbemuseum en Susan Bijl) tekende voor de nieuwe grafische identiteit én de compleet vernieuwde website. Op basis van een evenzo nieuwe merkstrategie die weer werd bedacht door Rufus Ketting (v/h KesselsKramer, Natwerk en tegenwoordig initiator van het illustere kennisplatform ‘Beta Data’).

Een compliment om in je zak te steken
Met hun nieuwe naam trappen de Complimentenmakers® meteen de drukste periode van het jaar af. Dus of het nou je nieuwe kerstoutfit is, het harde werk dat je gedurende het jaar hebt verzet, of het feit dat je gewoon feestelijk staat te stralen, de Complimentenmakers® weten als geen ander hoe je écht iemand kan raken met een goed compliment. In een handomdraai geven ze jou aan jezelf cadeau in de vorm van een mooi geschreven kaartje met hun lieve observaties. Een hartverwarmend ‘portret’ waarmee elke ontvanger zich oprecht gezien en gewaardeerd voelt. En dat steek je dus maar al te graag letterlijk en figuurlijk in je zak!

Workshop: ‘De Kunst van Complimenten’
Voor wie de wereld eigenhandig ook een beetje liever en positiever wil maken, biedt een nieuwe workshop van de Complimentenmakers® uitkomst. Want hoe zit een goed compliment eigenlijk in elkaar? En wat is de waarde van een geslaagd compliment? De Complimentenmakers® delen nu hun kennis, ervaringen, tip & tricks en lichten een tipje van de sluier op van hun magische werking. Zo leer je over de biologische en filosofische facetten en kom je erachter wat de noodzaak van echte waardering en aandacht is. Daarna mag je de kunst van het complimenteren zelf in praktijk brengen en ben je klaar om de wereld eigenhandig een beetje liever en positiever te maken. Want de wereld verbeteren, begint bij de ander!

Complimentenmakers® oprichters Gwen van Zaane en Bibi Smink zijn trots: “Complimenten, moedigen aan in jezelf te geloven en daar zijn wij het levend bewijs van! Toen we bijna twintig jaar geleden begonnen, waren wij de enige twee professionele complimenteurs van Nederland. Nu hebben we een fantastisch groot team waarmee we veel meer mensen bereiken. Compliment voor compliment hopen we iedereen te inspireren de wereld liever te maken. Niet voor niets is onze visie: the future is lief.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: