Kennisplatform voor noord holland

Corporate Finance International maakt verkoop van WERO door CWS Cleanrooms mogelijk

Geplaatst op 8 april 2021
Corporate Finance International maakt verkoop van WERO door CWS Cleanrooms mogelijk

Corporate Finance International (CFI) maakt de verkoop van WERO door CWS Cleanrooms mogelijk. WERO is een toonaangevende leverancier van kant-en-klare oplossingen voor schoonmaakruimtes en onderdeel van BRECON Group. Als corporate finance adviseur heeft CFI de gesprekken met BRECON Group geïnitieerd. CWS Cleanrooms is onderdeel van CWS Group.  

CWS Cleanrooms is marktleider op het gebied van grondige cleanroom services in Europa. Met innovatieve, duurzame en digitale verhuuroplossingen draagt CWS bij aan een gezonde en veilige toekomst. Het productassortiment van het bedrijf is onderverdeeld in producten en diensten op het gebied van hygiëne, matten, beroepskleding, brandbeveiliging, diensten voor schoonmaakruimtes en gezondheidszorg.

CWS is een merk van CWS International GmbH en dochterondernemingen. De groep heeft momenteel ongeveer 11.000 werknemers in 15 landen. In 2020 behaalde het bedrijf een omzet van 1,242 miljard euro. CWS International GmbH en de dochterondernemingen maken 100% deel uit van Franz Haniel & Cie. GmbH.

WERO

WERO heeft 30 jaar internationale ervaring op het gebied van gecontroleerde productieruimtes gespecialiseerd in reinigen, in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, laboratoria, gezondheidszorg, specifieke schoonmaakruimtes in de micro-elektronica, medische hulpmiddelen, farmaceutische en biotech-industrie. WERO biedt totaaloplossingen op het gebied van reiniging, decontaminatie en technische dienstverlening aan. Een uitgebreid reinigingsprogramma voor schoonmaakruimtes zorgt ervoor dat gecontroleerde productieruimtes voldoen aan de vereiste specificaties. Bovendien zijn ze geoptimaliseerd, waarmee ze voor efficiëntie in de productie zorgen. De schoonmaakdiensten worden geleverd voor alle ISO klasse 3 – ISO klasse 9 gebieden en alle GMP-classificaties.

“Met deze transactie breidt CWS het internationale portfolio van schoonmaakdiensten in het zeer gespecialiseerde schoonmaaksegment uit. We zijn er trots op dat we de eerste leverancier van grondige cleanroom services in Europa zijn. Met deze transactie kunnen we ons aanbod in Nederland, België en Luxemburg uitbreiden met schoonmaak- en opleidingsdiensten. We zullen de zakelijke relatie met de BRECON Group onderhouden en onze wederzijdse klanten blijven bedienen. We kijken uit naar onze samenwerking,” zegt Markus Schad, Regional Managing Director Cleanrooms & Healthcare bij CWS Cleanrooms.

Markus Schad

CFI en CWS bespraken de mogelijke doelstellingen voor een markttoetreding in Nederland. CFI startte de besprekingen met BRECON Group en kon – ondanks de grenzen van de Covid-19-beperkingen – de cleanroom cleaning-strategie van CWS voor schoonmaakruimtes introduceren. Dit resulteerde uiteindelijk in een succesvolle transactie die op 31 maart 2021 werd afgerond. CWS en BRECON Group blijven elkaars internationale ambities ondersteunen.

Gezamenlijke inspanning

“Met onze passie voor deals en liefde voor het vak is CFI een vertrouwde adviseur op het gebied van corporate finance voor de middenmarkt. We bouwen doorlopend langdurige relaties op en werken samen met ondernemers, private equity-investeerders en managementteams. Die zijn van plan om hun bedrijf te verkopen, kapitaal aan te trekken, te herstructureren of om door overnames uit te bouwen. Als caregiver proberen we altijd de betrokkenen zoveel mogelijk te ontzorgen. Hiermee wordt het management niet onnodig afgeleid en kan het zich blijven focussen op wat er van dag tot dag moet gebeuren binnen de onderneming. Dat hebben we nu ook gedaan. Een plezierige samenwerking en volledige transparantie, is hetgeheim om dealzekerheid te garanderen, want een fusie of overname blijft immers een gezamenlijke inspanning,” zegt Kevin Driesen, partner bij CFI.

Op coverfoto: Kevin Driesen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: