Kennisplatform voor noord holland

Countrywood wordt marketplace voor outdoor producten

Geplaatst op 29 november 2023

Countrywood, de toonaangevende tuinmeubelwebshop, maakt een strategische koerswijziging door zich te positioneren als dé marketplace voor de outdoor branche, naast het eigen assortiment. De 24-jarige eigenaar en oprichter, Annemijn Otten, ambieert uit te groeien tot ‘de bol.com van de outdoor producten’. Met meer dan 10 jaar ervaring in de online verkoop van diverse outdoor items, zoals blokhutten, tuinmeubelen en hottubs, acht Countrywood zich klaar voor een volgende stap. Annemijn Otten licht toe: “Door ons assortiment aanzienlijk uit te breiden via samenwerkingen met hoogwaardige partners, willen we onze onafhankelijkheid behouden.”

Ervaring in overvloed bij geselecteerde leveranciers 

Annemijn Otten benadrukt: “De marktvraag in de branche naar één betrouwbare, allesomvattende outdoor retailer groeit. Een online platform waar alles, van hekwerk tot pipowagens en van balkonkasten tot barbecues, te vinden is. Dit vereist een grondige aanpak van complexe processen, zoals verzending en transport. Hoe verstuur je bijvoorbeeld een blokhut van 3500 kilo? Wat als levertermijnen niet gehaald kunnen worden door vertragingen op Europese wegen? Het vereist technische expertise, productkennis en inzicht in de markt. Kortom, er is behoefte aan een ervaren partij die alles correct afhandelt, meedenkt en actief oplossingen biedt, ook bij onvoorziene omstandigheden. Uit online recensies over andere grote spelers in de branche leid ik af dat er een sterke vraag is naar een betrouwbare partij met kennis én uitstekende service.”

Onafhankelijkheid en uitbreiding

Voor Countrywood is de uitbreiding naar een marketplace een waardevolle aanvulling op het bestaande assortiment. Annemijn Otten legt uit: “Onze eigen handel blijft de kernactiviteit, waarop Countrywood al jaren succesvol draait. Daarnaast gaan we kwaliteitsproducten van externe partijen aanbieden, voornamelijk producten voor buiten die wij niet in ons eigen assortiment hebben, maar waar wel vraag naar is. Hierbij fungeren we als onafhankelijke tussenpartij. Leveranciers kunnen gebruikmaken van het digitale platform van Countrywood en profiteren van ons bereik, onze hoge reviews en onze bekendheid. Het helpt bij de groei van Countrywood, maar ik draag ook het risico als een partner niet de juiste service biedt. Daarom ben ik zeer selectief in onze samenwerkingen. Countrywood moet gezien worden als een ervaren, onafhankelijke partij. De succesvolle samenwerking met hekwerkonline.nl, die al ruim tweeënhalf jaar loopt, is daar een goed voorbeeld van.”

Delen voor groei

Het streven is niet om zoveel mogelijk partijen aan te sluiten en puur op te schalen. Annemijn Otten: “Onze doelstelling is om met behoud van de beste service verder te groeien, waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat. Ik zie deze samenwerkingen als een win-win situatie waar beide partijen van profiteren. Delen is immers vermenigvuldigen. Vooral de consument zal profiteren van de jarenlange ervaring van Countrywood in de branche en de betrouwbare leveringen, zowel nationaal als internationaal. Ik streef altijd naar een optimale situatie voor alle betrokken partijen, maar vooral voor de klant. Countrywood wordt niet voor niets erkend als de nummer 1 in de branche.” 

Wederzijds voordeel

Voorbeelden van producten die binnenkort aan het assortiment worden toegevoegd, zijn onder andere tuintegels. Annemijn licht toe: “Hoewel deze leverancier voornamelijk fysieke winkels bedient, bieden tuintegels aanzienlijk potentieel online. Countrywood stelt haar platform beschikbaar, waarbij ik mijn 10 jaar online ervaring in binnen- en buitenland en mijn begrip van de branche en internationaal transport inbreng. Dit resulteert vaak in snelle digitale ontwikkeling en aanzienlijke groei voor de samenwerkingspartner, die al een uitstekende omzet heeft, zij het lokaal. De brede reikwijdte van Countrywood biedt hen nieuwe mogelijkheden voor groei. Het mes snijdt zo aan twee kanten.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: