Kennisplatform voor noord holland

Credion: De gids in het financieringslandschap

Geplaatst op 10 juli 2024
Credion: De gids in het financieringslandschap

Je bent ondernemer en wilt vooruit met je bedrijf. Tegelijk weet je: om te investeren is geld nodig. Of het nu gaat om nieuwe machines en uitbreiding van het wagenpark, werkkapitaal, aankoop van een bedrijfspand of commercieel vastgoed, een verbouwing, herfinanciering of financiële ruimte om te investeren. Stefan Meijer en Musse Frai van Credion kunnen je hierbij helpen! We spraken met Stefan.

Waarvoor kunnen ondernemers en bedrijven bij jullie aankloppen?

“Voor onze klanten uit de regio Amsterdam en Haarlem zijn wij dé intermediair voor bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Van een startkapitaal tot aan beleggingen: wij zijn de specialisten voor alles wat uiteindelijk op de balans van een onderneming staat. Met het netwerk van Credion zijn wij de schakel tussen onze klanten en financieringspartijen, zoals grootbanken, maar ook heel veel alternatieve financiers.”

Kun je iets meer vertellen over alternatieve financiers?

“De tijd dat ondernemers alleen bij een grootbank terechtkonden voor financiering is voorbij. Grootbanken zijn steeds meer terughoudend en het financieringslandschap is meer versplinterd. Je ziet daarom bij ondernemers en bedrijven een groeiende behoefte aan een intermediair die hen kan ontzorgen. Wij zijn die intermediair die het netwerk heeft met daarin alle financieringspartijen en daarbij de juiste en geschikte deals voor de klant weet te realiseren.”

Wat voor soort klanten bedienen jullie?

“Eigenlijk het hele segment: van het MKB tot aan groot zakelijk. Daarbinnen komt echt alles voorbij: alle branches en van startup tot aan ervaren ondernemer. Van een kleine kredietfaciliteit, van 10.000 euro, tot aan een projectontwikkeling van 15 miljoen.
Binnen al ons werk ligt het zwaartepunt wel in het vastgoed.”

Hoe komt dat zo?

“De vastgoedmarkt hebben Musse en ik altijd al heel interessant en leuk gevonden. Al snel nadat we in 2020 gestart waren bij Credion, kregen we van ondernemers ook de vraag of we vastgoedbeheer op ons konden nemen. Een aantal jaar geleden zijn we daarom, naast Credion, Vasténgoedbeheer gestart, waarmee we twee soorten vastgoedbeheer bieden: financieel/administratief beheer en technisch beheer. Wanneer de klant voor beide vormen beheer kiest, wordt hij volledig ontzorgd en heeft hij geen omkijken meer naar het vastgoed. Inmiddels hebben we een beheerportefeuille opgebouwd met meerdere woningen, bedrijfspanden en bijbehorende klanten en partijen.”

Waarom moeten ondernemers en bedrijven jullie inschakelen?

“We zitten er bovenop en houden de klant op de hoogte van wat wij doen. We communiceren heel simpel en duidelijk naar de klant en zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een voorstel bij hem ligt. Doordat we direct leveren en doen wat we zeggen, halen wij veel klanten binnen en bouwen met hen vaak een langdurige klantrelatie op.”

Zie jij nog bijzondere ontwikkelingen in de markt?

“Ondernemers en bedrijven merken dat de grootbanken steeds minder thuis geven. En daarnaast zie je een groei aan alternatieve financieringspartijen, zoals buitenlandse banken en vastgoedfondsen. Het kapitaal is er dus nog steeds, maar het is veel meer versplinterd over verschillende partijen. Wij zijn de gids in dat lastige en brede financieringslandschap. Veel ondernemers denken dat er niet meer zoveel mogelijk is, maar als ze met ons in gesprek zijn geweest, zien ze dat de mogelijkheden er nog volop zijn.”

Meer informatie over het Credion-filiaal van Stefan en Musse? Ga dan naar credion.eu/nl/haarlem. Voor meer informatie over Vasténgoedbeheer zie vastengoedbeheer.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: