Kennisplatform voor noord holland

Cycle Capital presenteert elite-beloftewielerploeg dames 2021

Geplaatst op 29 januari 2021
Cycle Capital presenteert elite-beloftewielerploeg dames 2021

Cycle Capital, de nieuwste wielerclub uit Amsterdam, gaat een samenwerking aan met SKITS, de wieler-, schaats- en skeelervereniging voor studenten in Amsterdam. Vanuit dit partnership lanceren ze in 2021 een elite-/beloftendamesteam: CYCLE CAPITAL SKITS. De wielrensters krijgen zo kans hun wielertalent verder te ontwikkelen. 

De samenwerking van Cycle Capital (CC) met de sportieve studentenvereniging A.S.S.W.S.V. SKITS creëert volop kansen voor jong wielertalent. Ze krijgen sportieve ondersteuning, kunnen hun talent verder ontwikkelen en de introductie met het zakelijk netwerk van CC is interessant voor stages, afstudeeropdrachten en een toekomstige baan. Voor SKITS en Cycle Capital biedt het partnership meer slagkracht en het eliteteam is zo ieder seizoen verzekerd van nieuwe (inter)nationale talenten. Nu voor het damesteam en in de toekomst ook voor een heren elite-/beloftenwielerploeg.  

Wielersport

Vera Koedoder, voormalig professioneel wielrenster: “Cycle Capital draagt met de SKITS-samenwerking positief bij aan een duurzame ontwikkeling van de wielersport. Ook is deze combinatie tussen sport en studie een ideale opstap voor jongeren naar zowel een maatschappelijke carrière als een mogelijke carrière in de topsport. Een topsportcarrière is maar weinigen gegeven en daarom is het enorm belangrijk om altijd een studie achter de hand te hebben.” 

Amsterdam in de World Tour 

De wielerclub uit Amsterdam durft groot(s) te denken en wil actief zijn op het hoogste wielerniveau. Het damesteam bereikte in het afgelopen seizoen als eliteploeg het hoogste podium in de Randers Bike Week, een 4-daagse wedstrijd in Jutland (Denemarken). Met het team van dit jaar, CYCLE CAPITAL SKITS, bouwt de Amsterdamse wielerclub verder aan haar wielerambitie: een dames- en herenprofteam op World Tour-niveau. Het dames elite-/beloftenteam voor het wegwielrennen is de eerste stap om deze ambitie waar te maken. Met de rensters willen ze Top 3-uitslagen rijden in de Topcompetitie en de Women Cycling series. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: