Kennisplatform voor noord holland

Dag van de Maaltijdbezorger wordt gevierd met verkiezing Maaltijdbezorger van het Jaar

Geplaatst op 30 september 2022
Dag van de Maaltijdbezorger wordt gevierd met verkiezing Maaltijdbezorger van het Jaar

De afgelopen jaren zijn ze zo goed als onmisbaar geworden. Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van maaltijden. De Maaltijdbezorgers. De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) bestaat uit 11 landelijk opererende formules en zet zich in voor de verdere professionalisering van deze sector. De NLVVM organiseert sinds 2017 iedere derde donderdag van september de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Hiermee worden de maaltijdbezorgers, die bij de aangesloten formules in dienst zijn, jaarlijks extra in de spotlights gezet.

Dit jaar vindt tijdens deze dag de aftrap plaats van de verkiezing van ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’, waar alle maaltijdbezorgers van de aangesloten ketens aan mee kunnen doen om de titel en een mooie hoofdprijs te claimen. “We willen graag een blijk van waardering uiten naar onze maaltijdbezorgers. Zij werken het hele jaar keihard om klanten door weer en wind een smaakvolle avond te bezorgen. Ze verdienen het om jaarlijks extra in het zonnetje te worden gezet.” Aldus NLVVM-voorzitter Tom Filippini van Taco Mundo. 

De Dag van de Maaltijdbezorger

Op donderdag 22 september wordt er stilgestaan bij de zesde editie van de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Dit jaar staat de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’ in het teken van de verkiezing van de ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’. Bezorgers van de aangesloten ketens kunnen zich opgeven voor de strijd om de titel. Daarnaast wint de Maaltijdbezorger van het Jaar een hippe fatbike ter waarde van 1999,-  Het doel van deze actie? Aandacht voor het beroep van maaltijdbezorger én waardering voor de mensen die onder alle (weers)omstandigheden ons eten bezorgen. Vanuit de NLVVM is er sterk de behoefte om het imago van de maaltijdbezorger in een positiever daglicht te zetten. Zo is vorig jaar een Delivery Game ten behoeve van verkeersveiligheid gelanceerd voor de maaltijdbezorgers. In de game worden de verkeers- en gedragsregels van onder meer Veilig Verkeer Nederland getoetst, met als resultaat meer bewuste en veiligere maaltijdbezorgers op de weg. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: