Kennisplatform voor noord holland

Dagje uit? De duurste parkeerplekken vind je bij ARTIS en Duinrell

Geplaatst op 20 juni 2023
Dagje uit? De duurste parkeerplekken vind je bij ARTIS en Duinrell

Een dagje naar een attractiepark of dierentuin? Dan ben je qua parkeerkosten het duurst uit bij ARTIS in Amsterdam en Duinrell in Wassenaar. Hier kost een parkeerticket €15 per dag. Het goedkoopst parkeer je je bolide bij AquaZoo Leeuwarden. Dit blijkt uit onderzoek van Seeders.

De online marketing agency vergeleek de parkeertarieven bij Nederlandse dierentuinen en attractieparken. Het parkeren bij attractieparken is het goedkoopst bij Avonturenpark Hellendoorn. Een dagkaart kost hier €7,50. Gemiddeld kost een dag parkeren bij een attractiepark in Nederland €10,63. Bij dierentuinen ligt het gemiddelde op €8,93.

Dagje uit over de grens

Ook werd onderzocht wat parkeren voor een dagje uit in een dierentuin of attractiepark over de grens kost. Bij drie dierentuinen vlak over de grens in Duitsland zet je je auto voor niks voor de deur. Parkeren is bij Tierpark Nordhorn, Zoo Kleve en Gronau Zoo namelijk helemaal gratis. Bij het onder Nederlanders populaire attractiepark Moviepark Germany in Bottrop betaal je €12 voor een dagkaart.

Op bezoek bij Kabouter Plop

Op de Belgische parkeerplaatsen ligt de gemiddelde dagprijs ook op €12. Zowel bij Plopsaland De Panne als Walibi Belgium wordt die prijs gehanteerd. Bij Antwerpen Zoo kost een dagticket €6. Een stukje verder weg maar ook een favoriet voor veel Nederlanders: Disneyland Parijs. Hier betaal je de absolute hoofdprijs, parkeren bij Micky kost namelijk €30 per dag.

Seeders

Seeders is een online marketing agency en is in 2012 opgericht in Zwolle. Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van online autoriteit en zichtbaarheid door middel van linkbuilding, SEO en Digital PR. Inmiddels heeft het bedrijf 11 kantoren in 10 landen, is actief in 50+ markten en heeft meer dan 100 medewerkers. Met een internationaal netwerk van publishers biedt Seeders wereldwijde ondersteuning bij het verbeteren van de digitale zichtbaarheid van bedrijven.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: