Kennisplatform voor noord holland

Damsté en BDM gaan samen verder

Geplaatst op 3 mei 2021
Damsté en BDM gaan samen verder

Damsté advocaten notarissen in Enschede en BDM Advocaten in Amsterdam gaan samen verder. De vier advocaten en twee ondersteunende medewerkers van het kantoor in Amsterdam zetten vanaf 1 mei 2021 hun werkzaamheden voort onder de naam en de vlag van Damsté.

Het voorgenomen samengaan met BDM Advocaten is voor Damsté advocaten – notarissen een belangrijke volgende strategische stap in het kader van de voortschrijdende internationalisering. Bestuursvoorzitter Jan Schutrups: “Dit wordt van steeds meer belang. We kunnen nu in één keer toe naar een volwassen kantoor in de hoofdstad met zeer ervaren en deskundige advocaten en notarissen.”

Damsté was al enige tijd op zoek naar vaste grond onder de voeten voor haar advocaten in Amsterdam, nadat het daar met haar notariaat al enkele jaren succesvol actief was. Schutrups: “We hebben het enige tijd geprobeerd door er mensen van onszelf neer te zetten, maar dat bleek voor advocaten lastig als je er zelf geen kantoor hebt. BDM kwam als het ware min of meer per toeval op ons pad.”

Meer blik op de wereld

“Wij hebben door de bank genomen al wat meer een internationale praktijk”, vult Bert Bakhuis van BDM Advocaten aan. “Als je vanuit het buitenland een advocaat in Nederland zoekt, kom je al snel in de Randstad en Amsterdam uit. Zonder heel pretentieus te willen zijn, heb je hier wat meer de blik op de wereld. Damsté timmert al aan de weg richting Duitsland en heeft daarin met de recente fusie met Dijks Leijssen nog weer een grote stap gezet.”

Volgens Bakhuis spint ook BDM Advocaten garen bij de samenwerking. “Voor ons betekent het dat we onze klanten iets extra’s kunnen aanbieden met specialismen die Damsté in huis heeft. We kunnen nu bijvoorbeeld gemakkelijker worden ingeschakeld bij grote overnames. En zelf hebben wij geen notarissen, dus daarvoor hoeven we straks niet meer buiten de deur te winkelen.”

‘Geen poeha’

Bert Bakhuis onderstreept dat beide kantoren qua aanpak prima bij elkaar passen. “We zijn elkaar tegengekomen en het klikte meteen. Hoewel je het van advocaten misschien niet zou verwachten, voert nuchterheid bij beide kantoren de boventoon. Wij zitten bij BDM als advocaten al ons hele leven in Amsterdam. Wel zijn we van de Zuidas het water overgestoken en zitten we nu in Amsterdam-Noord aan het IJ. Het grote verschil met de Zuidas is dat we klein zijn en dat bij ons iedereen zijn eigen winkel heeft. Daardoor zijn er directe en korte lijnen, we hebben geen poeha.”

Het klinkt bijna Twents nuchter. Bert Bakhuis lachend: “Niet zo gek dat het er een beetje inzit. Ik ben geboren en getogen in Nijverdal. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit er niets mee te maken heeft dat er al bij ons eerste gesprek een klik was.”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: