Kennisplatform voor noord holland

Data eXcellence verzorgt overgang naar nieuwe pensioenadministratie APG

Geplaatst op 5 april 2023
Data eXcellence verzorgt overgang naar nieuwe pensioenadministratie APG

Data eXcellence gaat de datamigratie uitvoeren naar het nieuwe systeem voor de polis- en kapitaaladministratie voor APG dat wordt ontwikkeld met hulp van Festina Finance. Met deze migratie worden de gegevens verhuisd (‘ingevaren’) van 4,8 miljoen deelnemers van de pensioenfondsklanten van APG, waaronder ABP en bpfBouw.

Het nieuwe systeem voor de polis- en kapitaaladministratie wordt ontwikkeld met het oog op de Wet Toekomst Pensioenen (WTP), die op dit moment wordt besproken in de Eerste Kamer. De WTP kan leiden tot een verbetering van de koopkracht van gepensioneerden en levert voor actieve deelnemers een bij de leeftijd passende, transparante en houdbare pensioenregeling op.

Joost Petit, programmamanager Invaren bij APG:

“Een nieuw administratiesysteem betekent dat de gegevens uit het bestaande systeem gemigreerd moeten worden. Met de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel moet er ook ingevaren worden. De regels van het nieuwe pensioenstelsel worden ook van toepassing op pensioen dat al is opgebouwd. Met het invaren wordt elke deelnemer een persoonlijk pensioenvermogen toegekend. De migratie is het perfecte moment om ook de deelnemers in te varen.”

Joost Petit: “Voor APG en haar acht fondsklanten is het van belang dat deze migratie beheerst en voorspelbaar verloopt. Op het moment van de transitie wordt het gehele fondsvermogen verdeeld onder de deelnemers. Dat gaat om honderden miljarden euro’s. Data eXcellence helpt met haar technologie en know how om dit proces voor te bereiden en uit te voeren zodat alle relevante toezichthoudende partijen met vertrouwen hun akkoord kunnen geven op de uitvoering van de migratie.”

Guido Jurgens, directeur Data eXcellence:

“We zijn heel trots dat APG gekozen heeft voor Data eXcellence. Onze aanpak en technologie zijn zeer geschikt om de migratie gecontroleerd en bewezen correct uit te voeren. Het nieuwe pensioenstelsel is administratief eenvoudiger – dat maakt echter de uitdaging om de berekende kapitalen te migreren er niet eenvoudiger op.”

Guido Jurgens: “Onze migration factory is speciaal ingericht om ook naar cloud-gebaseerde systemen te migreren. Dit is een situatie die natuurlijk steeds vaker voorkomt en waarin wij inmiddels veel ervaring hebben opgedaan. We zien de migratie vol vertrouwen tegemoet.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: