Kennisplatform voor noord holland

Koninklijke Industrieele Groote Club: De Club, een plek voor ontmoetingen, verrijking en verbinding

Geplaatst op 12 oktober 2022
LR industriele club 113 paul starink

Zoals de Koninklijke Industrieele Groote Club – de officiële naam van de oudste en grootste sociëteit van Amsterdam – zijn er niet veel. Deze sociëteit, die in de wandelgangen ‘de Club’ of ‘de IGC’ wordt genoemd, bevindt zich op de eerste en tweede etage van het statige pand ‘Industria’ op de Dam recht tegenover de Bijenkorf. De vele zalen die de Club rijk is, zijn recentelijk gerenoveerd met behoud van de originele elementen en zo heerst er een unieke sfeer met een eigentijds chic tintje.

Veelzijdig aanbod

Op deze bijzondere plek – met uitzicht op de Dam, het Nationaal Monument en het Koninklijk Paleis – kunnen leden (en hun gasten), ieder vanuit eigen behoeften en belangstelling, invulling geven aan hun lidmaatschap. De Club heeft ruim 1300 particuliere en bedrijfsleden waarvoor de Club ruim 250 evenementen per jaar organiseert. Deze evenementen lopen uiteen van lezingen door bekende en minder bekende personen, debatavonden en buitenactiviteiten tot muziekavonden, matinee programma’s en feesten. In de Club kunnen leden bovendien lunchen en dineren in het besloten à la carte restaurant dat uitkijkt op het Rokin. En natuurlijk een drankje drinken aan de bar in de Clubzaal.

‘Ontmoeten doet goed’

Uit bovenstaande blijkt al dat het ‘clubleven’ veel meer behelst dan dat ene drankje aan de bar. De Club stimuleert ontmoetingen tussen mensen zowel op sociaal maatschappelijk als op zakelijk gebied. Die ontmoetingen gecombineerd met het ruime aanbod aan evenementen zorgen voor een verrijking van ieders belangstelling en kennis en daarmee wordt dan ook meteen een verbinding tussen mensen gecreëerd op basis van gezamenlijke interesses of juist verrassende invalshoeken.

Kennismaken met de Club

Tijdens de maandelijkse kennismakingsavonden die de IGC organiseert, krijgen geïnteresseerden van alles te horen over de Club en wordt er een rondleiding gegeven om een indruk te creëren van het ‘clubleven’. Richard Francke, directeur van de IGC: “Tijdens de kennismakingsavonden zijn geïnteresseerden altijd onder de indruk van de meer dan 250 activiteiten die wij jaarlijks organiseren. Als ze dan horen dat ze ook toegang hebben tot meer dan 300 zusterclubs wereldwijd, zie je de belangstelling voor het lidmaatschap toenemen.”

Meer informatie over de kennismakingsavonden en het lidmaatschap van de IGC is te vinden op de website. De eerstvolgende kennismakingsavonden vinden plaats op woensdag 12 oktober en woensdag 9 november 2022.

Ook voor niet-leden

De monumentale ruimten van de IGC zijn overigens niet alleen te gebruiken door leden en hun gasten. Ook niet-leden kunnen een of meerdere van de karakteristieke zalen boeken voor besloten evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huwelijksreceptie of -feest, een exclusief diner, een boekpresentatie of een vergadering. Enthousiast en professioneel personeel zorgt voor een perfecte service en helpt graag mee in het vormgeven van de wensen.

Foto : gemaakt door Paul Starink

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: