Kennisplatform voor noord holland

De Hooge Waerder adviseert proactief

Geplaatst op 9 januari 2020
De Hooge Waerder adviseert proactief

Dat de mensen van De Hooge Waerder soepel meebewegen met de ontwikkelingen die hun klanten doormaken, onderstrepen ze nog maar eens met de opening van de nieuwe vestiging in Amsterdam-Noord. “We zitten letterlijk naast de bedrijven waarvoor wij werken – onze betrokkenheid is onze meerwaarde.”

Een middelgroot fullservice adviesbureau met accountants, fiscalisten, juristen, loonspecialisten, specialisten in financieringen en bedrijfsovernames, ICT’ers en HR-experts: dat is De Hooge Waerder. Het kantoor werkt vanuit vijf vestigingen in Noord-Holland voor een brede groep bedrijven in diverse sectoren. “Gemiddeld genomen staan er bij onze klanten tien tot veertig medewerkers op de loonlijst, al werken we ook voor eenmanszaken en bedrijven met een paar honderd man in dienst. Rode draad is dat we het verschil willen maken. Onze kracht is dat we positieve impact hebben op de bedrijfsvoering, de financiële organisatie of bij juridische vraagstukken”, legt partner en juridisch adviseur Pieter van Stempvoort uit.

Om echt impact te kunnen maken, willen Van Stempvoort en zijn collega’s dicht op het vuur zitten. “Typerend voor onze aanpak is dat we weten wat er speelt doordat we geregeld bellen, of doordat het bedrijf ons benadert. De lijntjes zijn kort, zogezegd. Omdat we verschillende specialismen in huis hebben, kunnen we vrijwel elke vraag vlot beantwoorden. Van die flexibiliteit en het snel kunnen schakelen profiteren onze klanten”, vertelt Denis Wortelboer, adviseur MKB en accountant bij De Hooge Waerder.

Speedupdates

Met het oog op de snelle ontwikkelingen in het arbeidsrecht – voor 2020 staan er ook weer ingrijpende wetswijzingen op stapel – organiseert De Hooge Waerder met enige regelmaat speedupdates. “Gratis bijeenkomsten voor klanten waarbij we ze helemaal informeren over de juridische wijzigingen en wat dat voor hen concreet betekent. Zo weten we ook waar klanten tegenaan lopen”, zegt Van Stempvoort.

Accountants hebben de laatste jaren hun rol zien veranderen. “Waar de accountant ooit eens per jaar de cijfers achteraf analyseerde, zijn die cijfers dankzij digitalisering steeds sneller en 24/7 beschikbaar. Ook kun je als ondernemer zelf schitterende overzichten uitdraaien. Bovendien beschik je over veel meer data – bijvoorbeeld om je liquiditeitspositie over zes maanden in te schatten”, vertelt Wortelboer. “Dat geeft ons als accountant ook direct meer verantwoordelijkheid om het gesprek aan te gaan. We fungeren meer en meer als spin in het web. Door onze omvang hebben we veel expertise zelf in huis en kunnen we snel schakelen.”  

Internationaal netwerk

De Hooge Waerder maakt deel uit van een internationaal netwerk met middelgrote accountants- en adviesbureaus. “Zet een bedrijf internationaal stappen, dan leggen wij makkelijk contact of duiken we met hulp van buitenlandse concullega’s in de materie. We focussen wel op de bedrijven in de buurt, maar onze aanpak is grenzeloos.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: