Kennisplatform voor noord holland

De Hooge Waerder: Ondernemen doe je samen

Geplaatst op 6 december 2022
De Hooge Waerder: Ondernemen doe je samen

De naam ‘De Hooge Waerder’ zal bij menig ondernemer uit het MKB in Noord-Holland een belletje doen rinkelen. Met maar liefst 5 grote kantoren in de provincie met elk alle disciplines in huis is er tenslotte altijd een filiaal in de buurt waar je terecht kunt voor de service van onder andere accountants, belastingadviseurs en juristen. Maar ook voor HR zaken, IT oplossingen, corporate finance en audits ben je aan het juiste adres. Voor wie het bedrijf niet kent, laat de naam wellicht een statige indruk achter. Niets is minder waar; persoonlijk, toegankelijk, laagdrempelig en (flink) nuchter zijn een van de kenmerken van dit mooie bedrijf. Er zijn vandaag de dag 149 medewerkers in dienst, ze verwerken 10.000 loonstroken per maand en er gaan jaarlijks zo’n 3600 jaarrekeningen de deur uit. Wij gingen in gesprek met Sander Brouwer en Sebastian Woerdeman. Ook een van hun gewaardeerde klanten, Errol Dekkinga, schuift aan.

Altijd dichtbij de klant

Sander is partner sinds 1992 en draait dus al een tijdje mee. Hij heeft het bedrijf autonoom zien groeien en vertelt trots over hetgeen wat De Hooge Waerder onderscheidt van andere kantoren. “Het is vrij uniek dat we nog zoveel fysieke kantoren hebben, die ook nog eens relatief dichtbij elkaar gesitueerd zijn”. Ze zijn te vinden in Alkmaar, Beverwijk, Haarlem, Heerhugowaard en Amsterdam. “Het is altijd een hele bewuste keuze geweest en we zijn ook niet van plan dit te gaan veranderen. We vinden het namelijk heel erg belangrijk dichtbij de klant te zijn. Daarbij zitten we ook in hetzelfde ondernemersklimaat, dus we weten altijd wat er speelt en met welke uitdagingen klanten te maken hebben of zullen krijgen. Dat we hier dan tijdig op kunnen anticiperen wordt zeer gewaardeerd.” Sebastian licht toe; “bijvoorbeeld in de corona periode, waarbij juridisch gezien veel nieuwe vraagstukken boven kwamen. We hadden het antwoord al voordat de klant ermee kwam. Dan onderneem je echt samen, we staan voor elkaar klaar. Juist in dit soort tijden”.

Ontzorgen

Errol (ofwel ‘Huub’),  een van de klanten van De Hooge Waerder, is een ondernemer pur sang. Ons gesprek vindt plaats op zijn evenementenlocatie ‘BijHuub’ aan de Nijenburgerweg in Alkmaar. De keuze voor deze locatie voor het interview komt voort uit wederzijds gastheerschap, zoals Sebastian het zo pakkend verwoord. Errol licht toe: “Ik onderneem vanuit mijn hart, waar ik kansen zie ga ik ervoor, ik plan eigenlijk niets. Ik heb een evenementenlocatie maar ook een staalbedrijf, dus dat zegt al genoeg” lacht hij. “Ik kan en wil niet bezig zijn met contracten opstellen, loonadministratie, belastingaangiften en ga zo maar door. De Hooge Waerder heeft altijd voor mij klaar gestaan en ontzorgt mij volledig. Dat is precies wat ik nodig heb zodat ik kan doen waar ik blij van word. En omdat zij zo goed voor mij zijn, ben ik dat vanzelfsprekend ook voor hen, door in dit geval mijn locatie ter beschikking te stellen.”

Geen landelijke ambities

Sander vertelt dat het bedrijf in het verleden een mooie groei heeft doorgemaakt. Toen hij in 1992 startte waren er slechts 12 mensen in dienst. “We hebben de ambitie om gestaag door te groeien naar zo’n 200 medewerkers. Daarbij kijken we ook naar overnames van kleinere administratiekantoren. Op deze manier behouden we onze sterke positie in de markt maar blijven we ook wie we zijn. Wehouden onze focus op Noord-Holland, landelijke dekking is geen onderdeel van de strategie. Wij willen onze klanten bij naam blijven kennen én herkennen als je ze spontaan tegenkomt. Dat versterkt de relatie en maakt ons werk tegelijkertijd nog leuker.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: