Kennisplatform voor noord holland

De Hooge Waerder: Opgenomen in een geoliede machine

Geplaatst op 18 december 2023

De Hooge Waerder en Spaarne wisten elkaar al jaren goed te vinden om expertise uit te wisselen. De gedeelde passie voor het accountantsvak gaat op 1 januari een stapje verder. Ze gaan samen verder onder één naam: De Hooge Waerder. Joost Beers van Spaarne en Pieter van Stempvoort van de Hooge Waerder vertellen over de overname en de gezamenlijke voordelen.

“Ik heb Spaarne Accountants en Belastingadviseurs opgericht met twee collega’s waar ik destijds mee samenwerkte bij een groot kantoor”, vertelt Joost. “We wonen alle drie rondom Haarlem en zagen een mooie kans in die regio om het werk waar we zo van houden uit te voeren, maar dan vanuit ons eigen kantoor.” Inmiddels werken er dertig mensen bij Spaarne en zijn ze vooral gericht op grote mkb’s. Hoewel de zaken goed gaan, lopen ze ook tegen uitdagingen aan. “Mijn partners en ik zijn veel van onze tijd bezig met HR, ICT en andere overhead zaken”, vertelt Joost. “Nu we onderdeel van De Hooge Waerder worden, kunnen we van beter ontwikkelde faciliteiten gebruik maken en ons zelf weer bezighouden met de inhoud.”

Vaste kern

De Hooge Waerder is 43 jaar geleden opgericht in Alkmaar. In de afgelopen jaren zijn er vestigingen bijgekomen en op dit moment werken er 155 mensen. “Doordat we met zo’n grote groep professionals zijn, hebben we meerdere disciplines kunnen ontwikkelen”, vertelt Pieter. “HR-advies en corporate finance bijvoorbeeld. De overname van Spaarne is voor ons een kans om onze diensten te bestendigen en uit te breiden omdat we nieuwe klanten mogen verwelkomen. De Hooge Waerder had al wel wat activiteit in Haarlem, maar van buitenaf is het moeilijk om je daar te vestigen. Spaarne heeft daar een prachtige vaste kern weten om zich heen weten te verzamelen van lokaal betrokken mensen.”

Synergie

Het samengaan van de bedrijven brengt synergievoordelen, volgens Joost. “Werkgroepen, het uitwerken van toepassingen voor power bi’s en automatisering gaan makkelijker en worden leuker.” Pieter vult aan: “Bij De Hooge Waerder hebben we een eigen coach die onze medewerkers helpt bij hun loopbaan. Voor een bedrijf met dertig medewerkers is dat niet haalbaar maar hoe groter je bent, hoe makkelijker je daar uren en budget voor vrij kunt maken. Dit is ook een belangrijke tool om mensen te werven en betrokken te houden.”

De geluiden zijn positief

“We hebben het personeel van Spaarne in juni ingelicht en er werd positief gereageerd”, vertelt Joost. “Voor onze medewerkers verandert er in de praktijk niet zoveel. We blijven in hetzelfde pand, er komt alleen een andere naam op. Maar de mogelijkheden zijn uitgebreid en dat biedt zeker carrièrekansen. We nemen in ieder geval een hoop enthousiasme mee in de organisatie.” Pieter: “Ook bij De Hooge Waerder zijn de geluiden positief. We hebben samen al een aantal vaktechnische overleggen gedaan en daaruit blijkt dat we de Noord-Hollandse nuchterheid delen. We zijn er vaak snel uit en daardoor krijgen we steeds weer de bevestiging dat dit voor beide bedrijven de juiste stap is.”

www.dehoogewaerder.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: