Kennisplatform voor noord holland

De kerst komt eraan: tijd om kerstpakketten uit te zoeken

Geplaatst op 3 oktober 2023

De herfst is begonnen en dat betekent dat de kerst er ook aankomt. Ben jij ondernemer en moet jij dit jaar de kerstpakketten regelen? Er zijn ontzettend veel opties en hierdoor kan het best lastig zijn. Om jou een beetje te helpen met deze keuze hebben wij deze blog geschreven. Hieronder vind je wat inspiratie voor kerstpakketten. 

Culinaire pakketten

Een kerstpakket gevuld met gourmetproducten is altijd een goede keuze. Dit kunnen de werknemers thuis altijd weer gebruiken tijdens bijvoorbeeld de kerstdagen. Denk hierbij aan lekkere wijn, kaas, speciale chocolade en bijvoorbeeld olijfolie. Voor wat inspiratie is het leuk om receptkaarten toe te voegen.

Cadeaubonnen

Iets minder leuk om te geven, maar wel erg leuk om te krijgen zijn cadeaubonnen. Met een cadeaubon kunnen de werknemers zelf uitzoeken wat ze willen hebben en waar ze ook iets aan gaan hebben. Dit is ook wel een duurzame optie, want dan geef je geen dingen die ze eigenlijk niet leuk vinden en waar ze dus niks mee gaan doen. Als ze een bon voor kleding krijgen en ze hebben nog een regenjas nodig, kunnen ze een rains gevoerde regenjas of een regenjas dames waterdicht kiezen. Je weet dan zeker dat ze het ook echt gaan gebruiken.

Wellness en ontspanning

Iedereen kan altijd wel wat ontspanning gebruiken. Een kerstpakket gebaseerd op wellness is daarom altijd goed. Doe in het pakket badzout, geurkaarsen, zachte handdoeken en een cadeaubon voor een spa-behandeling. Dit is misschien wel meer een pakket voor vrouwen, maar er zijn soms ook mannen die het leuk vinden.

Koffie- en theepakket

Mensen die dol zijn op koffie en/of thee kun je altijd blij maken met een pakket met koffie of thee producten. Denk hierbij aan koffiebonen, theeblaadjes, mokken en misschien wel een mooie theepot.

Duurzame pakketten

Duurzaamheid is sowieso erg belangrijk, maar voor sommige mensen en bedrijven nog meer. Door een pakket samen te stellen met duurzame producten laat je zien dat je echt om duurzaamheid geeft. Doe er bijvoorbeeld een herbruikbare boodschappentas in, producten van bamboe en duurzame schoonmaakproducten.

Lokale lekkernijen

Veel mensen kiezen er tijdens kerst ook voor om lokale ondernemers te steunen. Stel een pakket samen met producten uit de regio. Het ligt eraan wat er bij jou in de buurt is aan lokale ondernemers, maar denk bijvoorbeeld aan honing, jam, handgemaakte zeep en kaarsen.

Warmte in de winter

Een pakket met sjaals, handschoenen en bijvoorbeeld een thermosfles is ook leuk om te geven. De werknemers hebben echt wat aan dit pakket en het is leuk om te krijgen. Het is wel lastig om uit te zoeken welke smaak mensen hebben en dus mooi vinden, maar dit kan je inschatten of je er een cadeaubon bij wilt doen.

Bij het uitzoeken van een kerstpakket moet je denken aan waar de werknemers iets aan hebben. Een tijd terug werden er veel pakketten met eten gegeven. Dat is niet meer helemaal van deze tijd, maar als je denkt dat de werknemers hier blij van worden dan is dat ook een goede optie.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: