Kennisplatform voor noord holland

De nieuwste generatie glasvezelinternet in gemeente Schagen

Geplaatst op 9 september 2022
De nieuwste generatie glasvezelinternet in gemeente Schagen

DELTA Netwerk start na de succesvolle campagnes die gevoerd zijn in de gemeentes Drechterland en Medemblik en de campagne die momenteel draait in de gemeente Hollands Kroon nu ook met een glasvezelcampagne in gemeente Schagen (kleine dorpen). Hieronder vallen de dorpen Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn en Waarland. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 23 november 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

Projectleider Sonja Jansma over glasvezel
‘Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker.  Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien. Daarom ben ik blij dat we starten met een glasvezelcampagne in de gemeente Schagen, zodat alle inwoners de mogelijkheid krijgen op een glasvezelaansluiting en daarmee toegang tot het netwerk van de toekomst,’ aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Netwerk.

(Online) informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inloop is vanaf 19.00 uur en vanaf 19.30 uur start de presentatie. Hierna is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Deze informatieavonden vinden plaats op:

  • dinsdag 4 oktober in het Dorpshuis Kolfweid- Jewelweg 7 te Callantsoog
  •  maandag 10 oktober in Molentocht Schagerberg – P. Ottstraat 1 te Schagerbrug
  • woensdag 19 oktober in het Dorpshuis Waarland, Kerkstraat 63 te Waarland.

Ook is er een online een informatieavond. Op donderdag 13 oktober vanaf 18.30 uur kan iedereen deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: