Kennisplatform voor noord holland

De Randstad ontdekt de Noordkop

Geplaatst op 15 november 2021
De Randstad ontdekt de Noordkop

Wonen in de Kop van Noord-Holland is enorm in trek. Corona en thuiswerken, torenhoge huizenprijzen in de Randstad en een groot tekort aan woningen spelen daarbij een rol. “Het is op dit moment een echte verkopersmarkt – huizen zijn zó weg. Toch kunnen kopers nog steeds hun slag slaan.”

Steeds meer mensen uit de Randstad kiezen voor rust en ruimte en zoeken daarom een woning in de Kop van Noord-Holland. Dat merkt ook Diana van Graven, eigenaar van makelaarskantoor NoordhollandsWonen. “Mensen uit onder meer Zaandam, Purmerend en Amsterdam oftewel de Randstad bellen mij of ik ze kan helpen in hun zoektocht naar hun droomhuis. Met tuin. Ze willen weg uit de drukte en chaos van de stad.”

Zelf ook met wortels in de Noordkop – en razend enthousiast over de kwaliteit van wonen hier – weet Diana van Graven die woningzoekers vaak snel en goed wegwijs te maken in het huizenaanbod in de regio. Rustig afwachten op een gouden kans is in deze tijden geen optie. “Huizen zijn in de huidige, overspannen markt bijna altijd in no time verkocht. En ook nog eens voor ruim boven de vraagprijs. Zonder aankoopmakelaar is zelfs het maken van een afspraak voor een bezichtiging een uitdaging op zich. De verkopende makelaar heeft voor iedere woning een vast aantal bezichtigingsmogelijkheden en die zijn heel snel volgeboekt. Concullega’s gunnen me dan vaak nog wel een plekje.”

Anders dan anders

Diana van Graven doet het als makelaar net even wat anders dan anders. Zo heeft ze geen kantoor – “Niet nodig, ik werk in principe altijd op locatie” – , biedt ze haar klanten brede service en hanteert ze geen 9-tot-5 mentaliteit. “Ik ben ook buiten kantoortijden te bereiken, of dat nou zaterdag, doordeweeks of ’s avonds is.”

Ze is al sinds 2005 actief als zelfstandig makelaar, al was dat tot augustus vorig jaar nog als franchisenemer. Na bijna zestien jaar beviel dat niet meer. “De kantoorkosten en courtageafdrachten zijn te hoog, wat niet in verhouding staat tot de toegevoegde waarde van een franchiseorganisatie. En dat gaat op den duur wringen.” Daarom startte ze 1 september 2020 haar eigen makelaarskantoor: NoordhollandsWonen. “Kort samengevat: ik had een vliegende start. Natuurlijk beschikte ik al over een flink netwerk – in Noord-Holland kennen mensen me al jaren als makelaar.”

Creatief en meedenkend

Hét probleem op de huizenmarkt is het woningtekort, de hoge prijzen en het gebrek aan mogelijkheden om door te kunnen stromen. “Ouderen die vanuit hun royale vrijstaande woning naar een appartement willen, merken dat er geen aanbod is. Mensen die vanuit een twee-onder-één-kap of schakelwoning naar een villa willen: het is lastig. Starters vissen al helemaal achter het net door de hoge prijzen. Het is een absurde marktsituatie.”

Diana van Graven gaat graag voor iedere koper op zoek naar een match. Groot voordeel van je kantoor helemaal zelf runnen: je kent ieders wensen. “Wat er ook moet gebeuren, ik doe het altijd zelf. Vanaf de eerste bezichtiging tot aan de ondertekening van de koopakte. Mijn klanten zijn altijd verzekerd van professionele kennis en kunde en een plezierige persoonlijke begeleiding. Heb je goed onderbouwd advies nodig over bijvoorbeeld het splitsen van je woning? Wil je reëel bieden op een woning in een overspannen huizenmarkt? Ik zet altijd het belang van mijn klant voorop.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: