Kennisplatform voor noord holland

De reden om voor verzenddozen op maat te kiezen

Geplaatst op 19 april 2024

Wanneer je regelmatig producten verzendt, dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Alles begint natuurlijk met het type doos. Verzend je vaak hetzelfde product, dan heb je vaak aan één of twee formaten meer dan voldoende. Toch kan het zijn dat het formaat dat je nodig hebt, geen standaardformaat is en je dus een doos op maat zou moeten laten maken. Dit is aan de ene kant vaak een stukje duurder, maar zorgt er wel voor dat je product beter kan worden verstuurd. Te veel speling in de doos kan er namelijk voor zorgen dat je product beschadigt en kost je onnodig veel opvulmateriaal, wat zorgt voor extra kosten en ook schadelijk is voor het milieu. Omdat er daarnaast nog veel meer redenen zijn om te kiezen voor een doos op maat, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

De perfecte pasvorm

Je kent het wel, je hebt een bestelling gedaan bij Coolblue of BOL.com en je pakketje komt binnen. Wat dan vaak direct opvalt, is dat je product perfect in de doos past en er weinig tot geen speling is. Dit is precies wat je krijgt als je kiest voor een doos op maat van Dozenproducent.nl. Het grote voordeel hiervan, is dat je product perfect past en je een stuk minder opvulmateriaal nodig heeft. Die is niet alleen een stuk voordeliger, maar ontlast ook het milieu. Daarnaast is de kans op schade aan het product ook een stuk kleiner, aangezien je product veel minder ruimte heeft om te kunnen bewegen in de doos. Alles bij elkaar is het dus vaak voordeliger om te investeren in een doos op maat, dan te kiezen voor een standaard formaat die veel te groot is en waar je extra opvulmateriaal nodig hebt.

Professionele uitstraling

Kies je voor een doos op maat, dan kun je deze niet alleen qua formaat op maat laten maken, maar ook voorzien van logo en merknaam. Aangezien de dozen toch al speciaal voor je worden gemaakt, is dit wel iets om over na te denken. Allereerst zorgt het voor een professionele uitstraling, aangezien je niet een veel te grote doos gebruikt voor je producten, maar zorg je dat je naam en logo er ook voor je beter overkomt richting je klanten. Door dit gedurende een langere periode te blijven doen, zal je merken dat je naamsbekendheid flink zal groeien, waardoor uiteindelijk ook je omzet groeit.

Bescherming van je producten

Verzend jij regelmatig producten naar je klanten? Dan weet je hoe belangrijk het is dat je producten goed worden beschermd. Door een doos op maat te laten maken, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld dikker karton, waardoor je producten net even wat beter beschermd zijn tijdens het transport. Vooral als het om breekbare spullen gaat, is dit helemaal niet zo’n gek idee. Want laten we eerlijk zijn, wat maakt het uit of je nu kiest voor een verzenddoos van 2 of 3 euro op een bestelling van 100 euro of misschien zelfs wel meer?

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: