Kennisplatform voor noord holland

De Schot Groep heeft een feestje te vieren!

Geplaatst op 9 december 2020
overhandigen cheque door Gijs Schot aan voedselbanken

Al negentig jaar SCHOT in de zaak! In 2021 bestaat de Schot Groep negentig jaar en dat gaan we vieren!

Door de huidige coronamaatregelen zit een personeelsfeest er nog niet in, maar de Schot Groep zou de Schot Groep niet zijn als het niet op zoek zou gaan naar andere mogelijkheden om stil te staan bij deze belangrijke mijlpaal. Daarom organiseren wij komend jaar verschillende feestelijke activiteiten. Later in het nieuwe jaar, als de coronamaatregelen het toelaten, viert Schot het jubileumfeest! Inmiddels is de (kaas)kop eraf.

Sociaal verantwoord ondernemen is een van de bouwstenen van de Schot Groep; sociaal voor haar medewerkers, maar ook naar de maatschappij. Gijs Schot directeur/eigenaar van de Schot Groep heeft daarom besloten om driehonderd kilo Alkmaars Goud , de nieuwe kaas waar Alkmaar trots op is, te schenken aan Voedselbanken Nederland.

Gijs Schot zegt daarover: “Wij hebben een feestje te vieren, maar velen hebben het in deze tijd extra moeilijk. Omdat het jubileumfeest niet door kan gaan, heb ik besloten om de Alkmaars Goud proefkaas op te kopen en te schenken aan Voedselbanken Nederland!

De 300 kilo Alkmaars Goud kaas is inmiddels met een speciale koelwagen van Dailycool afgeleverd bij de Voedselbank in Alkmaar. Aanvullend is er ook nog 450 kilo kaas afgeleverd bij de voedselbank in Leeuwarden en Heerenveen.
De 300 kilo Alkmaars Goud kaas is inmiddels met een speciale koelwagen van Dailycool afgeleverd bij de Voedselbank in Alkmaar. Aanvullend is er ook nog 450 kilo kaas afgeleverd bij de voedselbank in Leeuwarden en Heerenveen.

Over SCHOT

In 1931 gestart als familiebedrijf, voelt Schot Groep nog altijd zoals het destijds door Gijsbert Schot is opgezet: betrouwbaar, transparant, sociaal voor haar medewerkers en oplossingsgericht voor opdrachtgevers!

Directeur Gijs Schot: “We zijn trots dat Schot Groep al 90 jaar bestaat en haar opdrachtgevers volledig ontzorgt. We denken graag mee vanaf de initiatiefase tot de uiteindelijke oplevering. Uiteraard is dit alles niet mogelijk zonder de kennis en kunde van onze ruim 500 deskundige en gemotiveerde medewerkers!”

SCHOT Groep

Historie

Toen Gijsbert Schot in 1931 een transportbedrijf begon aan de Herenweg in het toenmalige Oudorp bij Alkmaar, hield hij zich hoofdzakelijk bezig met het afgraven en transporteren van zand voor de wegenbouw. De firma G. Schot en Zonen van toen is nu de Schot Groep met het hoofdkantoor op het industrieterrein Boekelermeer te Alkmaar.

De zeven werkmaatschappijen van de Schot Groep

Schot Verticaal Transport

Voor zowel het horizontale als het verticale verplaatsen van lang, breed, hoog of zwaar materiaal. Het kranenpark bestaat uit een serie nieuwe, moderne telekranen en mobiele torenkranen. Schot Verticaal Transport heeft negen vestigingen in Nederland.

Schot Infra

Dienstverlenend bedrijf voor particulieren, bedrijven en overheden op het gebied van grond-, weg- en waterbouw.

DailyCool

Logistieke oplossingen binnen geconditioneerd transport en, desgewenst, het vervoer van alle denkbare versproducten en goederen.

Kwinfra Milieu- & Civieltechnisch Adviesbureau

Onafhankelijk ingenieursbureau voor duurzame ontwikkeling van de leefomgeving, infrastructuur en mobiliteitsvraagstukken. Van eerste initiatief tot en met realisatie ondersteunt Kwinfra zijn opdrachtgevers bij complexe projecten en vraagstukken.

Spyke Security

Vanuit de KIWA-gecertificeerde (camera)toezichtcentrale in Alkmaar bedient Spyke Security haar klanten op het gebied van security en facilitaire diensten. Spyke Security is gespecialiseerd in cameratoezicht, servicecentrale, toegangscontrole en gebouwbeheer.

Datacenter Noord-Holland

Voorziet verschillende regionale gemeenten, zorgcentra en ICT-bedrijven van een veilige en betrouwbare plek voor al hun ICT-apparatuur. Datacenter Noord-Holland biedt lokale service, maar wereldse toegang!

Schot Rijplaten Verhuur

Gespecialiseerd in de verhuur van stalen- en kunststof rijplaten en hardhouten draglineschotten voor het maken van tijdelijke bouwwegen, bouwkraan plateaus, overkluizingen en noodbruggen.

Alle werkmaatschappijen van Schot hebben voor de sector benodigde VCA** en ISO-certificeringen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: