Kennisplatform voor noord holland

De Werkplek streeft met ‘Boost je Buurt’ naar een 15-minuten-stad

Geplaatst op 23 juni 2022
De Werkplek streeft met ‘Boost je Buurt’ naar een 15-minuten-stad

Het impact ondernemerschap programma Boost je Buurt is weer van start gegaan. Dit initiatief van Amsterdam Impact (gemeente Amsterdam) en Impact Hub Amsterdam ondersteunt ondernemers met het boosten van inclusieve, duurzame en/of gezonde buurten. Stemmen op één van de 30 deelnemers kan tot en met 29 juni 12.00 uur via amsterdam.nl/boostjebuurt. Op 30 juni worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke finale van Boost je Buurt 2022.

Eén van de geselecteerde deelnemers in Noord is De Werkplek. De Werkplek biedt no-nonsense en betaalbare werkplekken om de lokale gemeenschap in buurten te stimuleren, waardoor de CO2-uitstoot en files afnemen en de ruimte efficiënter wordt gebruikt. Momenteel vind je ze in Amsterdam-Noord; de missie is om uit te breiden naar elk stadsdeel in Amsterdam.

De wens van De Werkplek: iedereen een betaalbare en ergonomische flexplek binnen 15 minuten fietsen of lopen van zijn of haar woning. Dit belooft namelijk minder auto vervoer, minder CO2-uitstoot en fijnstof, minder files en dus een gezondere buurt. Met een voordelige werkplek in de buurt hoef je minder te reizen. Dus blijft er meer tijd over om te besteden aan gezin of sport, een praatje met buurtgenoten of even boodschappen doen om de hoek. Dit maakt een leefbare buurt.

Efficiënter

De deelmaatschappij zorgt ervoor dat bijvoorbeeld fietsen en auto’s efficiënter worden gebruikt. Gedeelde werkplekken zorgen ervoor dat de schaarse betaalbare werkruimte in de stad beschikbaar blijft voor zoveel mogelijk mensen. Zo kan bijvoorbeeld ook de groeiende groep zzp’ers in de stad blijven wonen, ongeacht hun inkomen, achtergrond of status, en met elkaar in contact komen. De afwisseling van werkplek geeft daarnaast een betere privé-werkbalans en laat de productiviteit stijgen. De Werkplek zit in Noord op maar 10 minuten fietsen van iedere pont. Daar hebben al 100 leden de fijne werkplekken, overlegruimtes en belcellen gevonden, maar ook een gezellige keuken met duurzame en lokale producten zoals tosti’s van de Tweede Jeugd en eerlijke koffie van EEK. Voor de verbinding met collega’s en buurtbewoners zijn er filmavonden, exposities en borrels.

Stem

”Wil je ook een De Werkplek bij jou in de buurt? Stem op ons! Met jouw stem draag je bij aan het uitrollen van nog meer betaalbare werkruimte in de stad.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: