Kennisplatform voor noord holland

DeltaSafe Groep: innovatie in beveiliging, oog voor je bedrijf

Geplaatst op 14 december 2021
DeltaSafe Groep: innovatie in beveiliging, oog voor je bedrijf

Van gekwalificeerd personeel tot aanvullende opleiding, van camerasysteem tot persoonsbeveiliging, van gastheerschap tot meldkamer, DeltaSafe heeft het allemaal in huis en levert op wens van de klant.

Directeur Peter Wolfs: “DeltaSafe Groep bestaat uit drie onderdelen die samen een sluitend geheel vormen: DeltaSafe Beveiliging, de fysieke beveiliging met goed opgeleide en breed inzetbare professionals; DeltaSafe Systemen, beheer en inzet van techniek zoals camera- en signaleringssystemen; en DeltaSafe Service, voor maatwerktrainingen tot bedrijfshulpverlener (BHV) en andere specialisaties. In totaal werken er zo’n negentig mensen.
Organisaties beleggen hun dienstverlening bij soms wel drie verschillende beveiligingsbedrijven. Bij ons heeft de klant een aanspreekpunt. Dat is sneller, duidelijker en efficiënter. Wij zijn een installateur, een meldkamer en beveiligers onder één naam. We luisteren goed en bewegen mee als dat nodig is. Pure service en aandacht.”

DeltaSafe Beveiliging
Peter: “Onze beveiliging bestaat uit twee delen: Mobiel Surveillance en Objectbeveiliging. Mobiel Surveillance zijn bijvoorbeeld de auto’s die op een bedrijventerrein rijden. Wij doen ons werk met oog voor milieu en omgeving. Op dit moment zetten we twaalf elektrische auto’s in en staan er twee in bestelling. Auto’s kunnen niet overal komen. Op lastig bereikbare plekken, zoals de binnenstad, gebruiken we een elektrische scooter. Onze mensen doen aan alarmopvolging, openen en sluiten van gebouwen en locaties et cetera. Denk aan klanten als DPG Media, Waternet, Shell en HEMA.

Tegenwoordig is een beveiliger breder inzetbaar en neemt deze steeds vaker baliefuncties over. Grote kans dat je bij binnenkomst van een bedrijfsgebouw verwelkomd wordt door een keurige gastvrouw of -heer in pak die je welkom heet en verder helpt met je afspraak of levering. Receptietaken worden steeds vaker waargenomen door een beveiliger/gastheer of -dame. Vanuit kostenoverwegingen, maar zeker ook efficiëntie, kiezen steeds meer organisaties voor deze oplossing. Opleidingen voor deze aanvullende functies lopen via DeltaSafe Service. Dergelijke trainingen verzorgen we ook voor externe partijen.

Wij luisteren goed naar de klant en leveren volgens hun wens. Wij voeren uit en bieden aan wat zij graag willen. Soms heeft inzet van een persoon met een stevige uitstraling de voorkeur, soms moet het meer gedistingeerd en plaatsen we een charmante dame die van wanten weet. Wij selecteren mensen aan de hand van specifieke criteria.
Waar komt de verschuiving van beveiliging naar baliewerkzaamheden vandaan? Een klant heeft een probleem gehad (insluipingen, diefstal van binnenuit, ziekteverzuim) en acteert daar op. Een combinatie van balie en beveiliging kan ook prima: ontvangst zet toch de toon van de organisatie. Een receptietaak met oog voor veiligheid is heel wat waard. Bovendien is met een medewerker van DeltaSafe bezetting gegarandeerd. Bij ziekte en vakantie kunnen we altijd iemand plaatsen.”

DeltaSafe Systemen
“Naast gespecialiseerde mensen is er qua beveiliging natuurlijk veel techniek voorhanden. Voor organisaties maken we regelmatig een beveiligingsplan voor een gebouw of locatie. Daarbij houden we rekening met de eisen van de verzekering. DeltaSafe mag tot de hoogste klasse certificaten uitschrijven. We leveren, plaatsen en onderhouden alarm-, toegangscontrole- en camerasystemen.

Sinds een jaar gebruiken we een eigen meldkamer. De belangrijkste taak van deze gespecialiseerde ruimte is het afhandelen van alarmmeldingen. De DeltaSafe meldkamer is uitgerust met de modernste computerapparatuur, die gekoppeld is aan speciaal ontwikkelde applicaties. Er zijn voor onze klanten geen lange wachttijden. Zij kunnen rekenen op een topservice, de grootst mogelijke efficiëntie en betrouwbaarheid. Bovendien is er een Meldkamer App die bijdraagt aan het reduceren van alarmmeldingen. Met de Meldkamer App melden klanten eventuele onnodige meldingen direct af. Hierdoor hoeft de surveillant niet aan te rijden. Dit scheelt kosten!”

Innovatie
“Op dit moment ronden we de laatste experimenten af van een nieuwe dienstverlening. Je hebt ongetwijfeld gehoord dat werknemers steeds vaker worden belemmerd in hun werkzaamheden en zelfs bedreigd, denk aan journalisten, BOA’s, medewerkers in de jeugdzorg, personeel van een gevangenis of kliniek en dergelijke. Voor een klant in de mediabranche ontwikkelen we een draagbaar camerasysteem dat gekoppeld is aan de meldkamer, zodat er iemand op afstand meekijkt. Bijvoorbeeld tijdens een risicovol gesprek of situatie. Je kunt immers niet altijd een secondant meenemen en soms is zelfs dat niet afdoende, of ontbreekt de tijd. Hier biedt de techniek uitkomst. Wij zijn de eerste in Nederland die deze techniek aanbieden.

In samenwerking met een Nederlandse producent van bodycams realiseren we een live-verbinding tussen de drager/interviewer en onze meldkamer, zichtbaar met een camera, GPS en geluid. Deze optie is juridisch helemaal dichtgetimmerd. Journalisten voelen zich veel zekerder en veiliger en kunnen zo hun werk veel beter doen. Nu nog een passende naam bedenken en we kunnen starten met het vermarkten. Binnenkort beschikbaar!”

DeltaSafe Service
“Ik noemde het al in het begin, onze mensen van de DeltaSafe Groep krijgen hun opleiding intern, maar we verzorgen ook trainingen aan andere partijen die hun takenpakket up-to-date en professioneel willen aanbieden. Denk aan BHV- en EHBO-trainingen, cursussen hospitality, ontruimingsoefeningen en geweld- en agressietrainingen. En zo is de cirkel rond. Je ziet: we leveren echt een totaalpakket aan beveiligingsdiensten. Nog aardig om te vermelden is iets over ons personeel en arbeidsvoorwaarden. Werknemers van DeltaSafe hebben het goed naar hun zin en hebben in negen van de tien gevallen een vast contract bij ons. In de branche zijn tijdelijke contracten nog steeds de norm. Wij vinden het belangrijk om onze mensen goed op te leiden en in te werken. Het is fijn dat we de opgedane kennis voor langere tijd binnen de eigen organisatie kunnen houden. Dit resulteert in een laag verloop en bijna geen ziekteverzuim. Werken met betrokken medewerkers is enorm fijn: zowel voor DeltaSafe als voor onze klanten. Goeie mensen vinden blijft lastig. Op de website staan onze vacatures.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: