Kennisplatform voor noord holland

DeltaSafe Groep: ‘Stem beveiliging af op risiconiveau bedrijf’

Geplaatst op 10 januari 2020
DeltaSafe Groep: ‘Stem beveiliging af op risiconiveau bedrijf’

Ook de modernste en innovatiefste beveiliger geeft – heel basic – als belangrijkste advies om je gezonde verstand te gebruiken. “Daar begint veiligheid mee en daar eindigt het mee. Voor alles ertussenin vertrouw je het beste op de techniek en de inzet van professionals.” 

Het komt nog voor: een bedrijf dat alle pc’s op kantoor vervangt voor dure Apple-computers en de dozen alvast aan de straat zet voor de afvaldienst. “Dat is eigenlijk vragen om ongewenst bezoek”, zegt Peter Wolfs, directeur van DeltaSafe Groep in Amsterdam-Noord. “Nog zo’n klassieke succestip: laat het licht aan als dat kan. Want ook in 2019 opereren inbrekers nog altijd het liefst in het donker.” 

Alles gebundeld

DeltaSafe Groep is een particulier beveiligingsbedrijf dat zich al 25 jaar bezighoudt met veiligheid bij individuele bedrijven en op bedrijventerreinen. “We werken op een hele no-nonsense manier en zijn realistisch over de risico’s die elk bedrijf loopt. Daarom hebben we een totaalconcept ontwikkeld: 3-in-1 SmartSafe”, vertelt Wolfs. Daarmee kies je voor bewaking, techniek én meldkamer. “Die drie diensten vullen elkaar aan. Door ze optimaal op elkaar af te stemmen vergroot je het effect van je beveiliging. En daar gaat het uiteindelijk om.” Daarnaast speelt de situatie bij elk bedrijf een belangrijke rol bij het bepalen van het risiconiveau en de inrichting van de beveiliging. “Hoe is je pand gebouwd, wat valt er ’te halen’, waar is het gevestigd? Wij brengen de complete situatie in kaart en gaan dan aan de slag met een maatwerkplan voor de beveiliging. Omdat we alle disciplines zelf in huis hebben, kunnen we dat plan perfect afstemmen op de wensen en eisen.”

Verzekeraar verplicht

Afhankelijk van de activiteiten en wat er op locatie aan roerende goederen aanwezig is, verplichten verzekeraars in welke mate bedrijven zich moeten beveiligen, vaak is dat tot in detail vastgelegd. DeltaSafe Groep is VEB-gecertificeerd tot en met de hoogste klasse. “Van een eerste analyse tot en met de afgifte van het certificaat nemen wij bedrijven het hele traject uit handen. Los daarvan adviseren we ook onafhankelijk over organisatorische, technische en ‘gezond-verstand-maatregelen die ondernemingen kunnen treffen om hun beveiliging naar een hoger plan te tillen.”

Veilig gevoel 24/7

De organisatie van DeltaSafe Groep is onderverdeeld in drie afdelingen: beveiliging, systemen en service. “Service is onze tak met onder meer BHV- en EHBO-opleidingen. Systemen omvat de hardware, dus camera’s, alarminstallaties en toegangscontrolesystemen en ook alle bijbehorende abonnementen voor onderhoud, service en meldkamerdiensten. De afdeling beveiliging voert alle beveiligingswerkzaamheden uit. Dat gaat van objectbeveiliging, mobiele surveillance, hospitality services tot evenementenbeveiliging. Continuïteit is cruciaal bij beveiliging. Wolfs: “Verslappen kan nooit. Onze mensen zijn dan ook geen zzp’ers – wat je wel veel ziet in de branche – maar hebben gewoon een contract. Dat geeft alle partijen een veilig gevoel. En daar doen we het voor.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: