Kennisplatform voor noord holland

DEXIS Netherlands en DESTIL Prolians samen in één pand

Geplaatst op 16 januari 2020
DEXIS Netherlands en DESTIL Prolians

Een ogenschijnlijk nadeel letterlijk ombouwen tot een voordeel. Van de nieuwe gecombineerde groothandel van DEXIS Netherlands, voor industrie, en DESTIL Prolians, voor de bouw, profiteren klanten vooral in praktische zin. “Eén Amsterdamse vestiging betekent: nog kortere lijnen, een breder assortiment, effectiever voorraadbeheer en vaak ook snellere levering.”

Toevallig moesten de Amsterdamse vestigingen van de twee groothandels op ongeveer hetzelfde moment uitkijken naar een nieuwe locatie voor hun showroom en magazijn. Reden om de handen ineen te slaan en samen op een nieuwe plek één vestiging te starten. Niet totaal uit de lucht gegrepen: beide groothandels vallen onder hetzelfde Franse moederconcern Descours & Cabaud, dat in heel Europa en daarbuiten actief is. “Toch zitten ze op deze wijze nergens in Europa in één pand, in dat opzicht is het wel uniek. Wie weet volgen andere vestigingen straks ons voorbeeld”, vertelt Patrick Worp, commercieel manager van DEXIS Netherlands. De nieuwe vestiging is op 2 december geopend op het goed bereikbare Nieuwe Hemwegterrein – vlakbij afrit S101.

Worp, en ook commercieel manager van DESTIL Prolians Danny Nelissen, verwachten heel veel van de gecombineerde vestiging. “We bedienen vanuit de twee groothandels natuurlijk verschillende soorten klanten, maar toch is er een flinke overlap in wat ze zoeken. Door te combineren spelen we daarop in. Omrijden voor een product dat in het assortiment van de andere vestiging ligt, is in elk geval verleden tijd”, zegt Nelissen. Leidend wordt het principe van one-stop-shop en one-stop-advice. Wat dat laatste betreft: de gespecialiseerde accountmanagers blijven gegarandeerd verbonden aan hun ‘eigen’ vestiging. “Hun deskundigheid is cruciaal voor onze dienstverlening – we willen onze klanten gefundeerd kunnen blijven adviseren en met ze meedenken over slimme oplossingen voor hun vragen.”

Zo introduceerde DESTIL Prolians bijvoorbeeld de digitale container. Digitaal in de zin dat een aannemer via een online bestelmodule de voorraad van een fysieke container met magazijnvoorraad kan bijhouden en van toegangscontrole. “Dat voorkomt te veel of zelfs onnodig heen-en-weer rijden van medewerkers. De digitale container is met name op nieuwbouwlocaties een uitkomst. De aannemer grijpt op het werk eigenlijk nooit meer mis”, zegt Worp.

Elektrische bakfietsen

Vanuit de nieuwe vestiging wordt straks ook een nieuwe bezorgservice uitgerold: de DESTIL/DEXIS Express. “Met elektrische bakfietsen kunnen we een flink deel van ons assortiment prima vervoeren; met de fiets verplaatsen onze bezorgers zich veel sneller en efficiënter door de stad dan met vrachtwagens.” Dé oplossing voor het vervoer op de zogenaamde last green mile. “We boeken milieu-, tijd- én efficiencywinst”, legt Nelissen uit. In de gecombineerde vestiging komt ook een samengevoegd magazijn met producten voor industrie en bouw. “Ook hier zijn de sleutelwoorden efficiency en snelheid. Ruimtewinst pakken we bijvoorbeeld met een slim voorraadbeheersysteem dat optimaal gebruikmaakt van de hoogte en van digitale technieken om voorraden op tijd bij te vullen. Zo hoeven we in 99,9 procent van de gevallen geen nee te verkopen als het om voorraadartikelen gaat en minimaliseren we de levertijd.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: