Kennisplatform voor noord holland

Directeur RPAnhn neemt afscheid

Geplaatst op 24 oktober 2019
Directeur RPAnhn neemt afscheid

Sharon Smit neemt eind van dit jaar afscheid als directeur RPAnhn. Zij heeft onder meer de samenwerking tussen publieke en private partijen in de regio versterkt en concrete afspraken met 34 partners vastgelegd in een convenant voor 7 jaar. Volgens Sharon Smit is het na 16 jaar met goede resultaten nu tijd om zich te oriënteren op een nieuwe uitdaging. Voor haar opvolging is een vacature uitgezet. 

RPAnhn heeft als doel partijen op de arbeidsmarkt te verbinden om zoveel mogelijk mensen in de regio aan het werk te helpen en te houden ten behoeve van een sterke, regionale economie. De financiering van de organisatie door 18 gemeenten, het betrekken van private partners, gerealiseerde subsidies voor de regio en de uitwerking van de convenantafspraken in een regionale arbeidsmarktagenda zijn enkele resultaten van de afgelopen jaren.

Smit: “Er staat een stevige netwerkorganisatie met partners die zich actief inzetten voor een werkende arbeidsmarkt. Steeds meer partijen ervaren dat en willen daarbij betrokken zijn. RPAnhn wordt erkend als netwerkregisseur en als motor om werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid met elkaar te laten samenwerken. Ik vind het fantastisch dat ik daaraan een bijdrage heb kunnen leveren. Voor mij is dit een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.“

Voorzitter RPAnhn Elly Konijn-Vermaas respecteert het besluit. “Sharon heeft veel bereikt in de jaren dat zij voor RPAnhn heeft gewerkt. RPAnhn gaat haar expertise en betrokkenheid zeker missen.
Ik begrijp haar keuze om na 16 jaar een nieuwe uitdaging te zoeken. Want ook dat is namelijk precies waar RPAnhn voor staat: beweging op de arbeidsmarkt en een leven lang ontwikkelen.” Sharon Smit is sinds december 2015 directeur van RPAnhn. Voor die tijd vervulde zij onder andere de functie van manager. Naast de dagelijkse leiding was zij verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de organisatie en het versterken van de regionale samenwerking.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: