Kennisplatform voor noord holland

Dit is hoe je jouw spandoek of banner het beste kan bedrukken

Geplaatst op 13 december 2023
Dit is hoe je jouw spandoeken of banners het beste kan bedrukken

Spandoeken en banners zijn een goede manier om jouw boodschap over te brengen bij een grote groep mensen. Door spandoeken en banners te personaliseren door bedrukking, is het mogelijk om op grote schaal jouw boodschap over te brengen. Kortom, het is goed om de meest passende manier van bedrukking te weten voordat je banners gaat bestellen. In dit artikel lichten wij vier manieren van bedrukking uit voor zowel spandoeken als banners.

Zeefdruk

Zeefdruk is een manier waarbij inkt door een gaas wordt bedrukt op het spandoek. Deze manier is een erg traditionele manier van bedrukking en het resultaat wordt over het algemeen als erg mooi ervaren. Daarnaast gaat deze manier erg lang mee, wat zeefdruk een duurzame manier van bedrukken maakt. Het grote nadeel van zeefdruk is dat er weinig verschillende mogelijkheden van personalisatie mogelijk zijn. Door de kleine opties aan personalisatie is een zeefdruk aan te raden wanneer je een grote oplage wil. Kortom, zeefdruk is over het algemeen een kosteneffectieve optie zonder veel personalisatiemogelijkheden.

Digitaal printen

De meest gebruikte manier om een banner of spandoek te bedrukken is digitaal printen. Door de nieuwe technologie biedt het digitaal printen van een banner of spandoek veel personalisatiemogelijkheden. Deze manier van bedrukking gebruikt erg nieuwe printers met veel mogelijkheden waardoor je tot in detail dingen kan aanpassen. Deze manier van printen werkt met afbeeldingen waardoor er ook veel mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren en echte foto’s. Kortom, wanneer je erg ver wilt gaan op het gebied van personalisatie is digitaal printen de beste manier om jouw banner of spandoek te bedrukken.

Sublimatieprint

Sublimatieprint komt dicht in de buurt van zeefdruk. Voor beide is inkt de basis van het spandoek. Het grote verschil is echter dat bij sublimatieprint de inkt op de banner of het spandoek komt door verdamping. De machine verwarmt de speciale soort inkt tot wel 200 graden waardoor het inkt op het papier verdampt en het hecht op het spandoek of de banner. Het grote voordeel van sublimatieprint tegenover zeefdruk is dat het een zeer helder en full colour resultaat geeft. Daarnaast is deze manier van bedrukken een duurzame manier en houdt het spandoek of de banner de kleuren erg lang vast. 

Kortom, het is erg belangrijk om de verschillende manieren van bedrukking met elkaar te vergelijken wanneer je een keuze maakt. Wij hopen je in dit artikel handvatten gegeven te hebben om jouw afweging wat makkelijker te maken.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: