Kennisplatform voor noord holland

Dit zijn ze: Best Workplaces 2019

Geplaatst op 27 maart 2019
Dit zijn ze: Best Workplaces 2019

De Best Workplaces 2019 van Nederland zijn bekend. Viisi is de nieuwe nummer 1 in de categorie Best Small Workplaces. Lean Consultancy Group, coöperatie DELA en Atlassian staan – net als vorig jaar – aan de top in de respectievelijke categorieën Best Medium-, Large- en Multinational Workplaces. De jaarlijkse ranking is gebaseerd op enerzijds medewerkersonderzoek bestaande uit 58 stellingen (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit). Dit jaar deden ruim 38.000 medewerkers mee aan het onderzoek. 62 organisaties voldeden aan de criteria. Zij bemachtigden hiermee de Great Places to Work-certificering én een nominatie voor Best Workplaces 2019. Deze zestiende editie van Best Workplaces in Nederland vond vanavond plaats in restaurant Stork in Amsterdam. 

Best Small Workplaces 2019:

1. Viisi
2. Dopper
3. PauwR Digital Marketing
4. Republiq NL B.V.
5. HydroLogic

Best Medium Workplaces 2019:

1. Lean Consultancy Group
2. Tony’s Chocolonely
3. ICM opleidingen & trainingen
4. Werkmandejong
5. Intermax Cloudsourcing BV

Best Large Workplaces 2019:

1. Coöperatie DELA
2. Incentro
3. ActiefWerkt! Uitzendbureau BV
4. Woonbron
5. Talent&Pro Nederland B.V.

Best Multinational Workplaces 2019:

1. Atlassian
2. Novo Nordisk
3. Salesforce
4. Amgen
5. AbbVie

Eerlijke behandeling ongeacht geaardheid of herkomst scoort relatief hoger dan leeftijd

De grootste verschillen tussen Best Workplaces en Great Place to Work-gecertificeerden zijn te zien in de scores op het gebied van geloofwaardigheid van de organisatie (gemiddeld 5% hoger). De stellingen eerlijke behandeling ongeacht seksuele geaardheid, etnische herkomst en/of geloofsovertuiging, en geslacht scoorden het hoogst bij zowel de Best Workplaces als Great Places to Work. Eerlijke behandeling ongeacht leeftijd werd door beide groepen iets lager beoordeeld (97% Best Workplaces, 95% Great Places to Work). Waarbij de Best Small- & Medium Workplaces deze stelling (met 97% & 98%) hoger beoordelen dan de Best Large & Multinational Workplaces (met 91% & 92%).

Eerlijke behandeling, trots en respect laten grote verschillen zien

Medewerkers van de nummers 1 beoordelen hun organisatie gemiddeld 6% hoger dan andere Best Workplaces. Vragen over eerlijke behandeling scoren 8% hoger, vragen over trots en respect gemiddeld 7% hoger. De nummers 1 scoren 26% hoger dan de gehele groep Best Workplaces op het gevoel eerlijk te delen in de gerealiseerde winst, en 23% hoger op de speciale en unieke arbeidsvoorwaarden. Daarnaast scoren de winnaars 14% beter op de stellingen ‘managers vertonen geen voortrekgedrag’ en ‘mensen worden eerlijk betaald voor het werk dat zij verrichten’.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: