Kennisplatform voor noord holland

Drukbezochte informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Geplaatst op 5 mei 2023
Drukbezochte informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Onlangs was de duurzame informatiemarkt voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Bijna 100 Amstelveners bezochten deze informatiemarkt. De gemeente organiseerde de avond om VvE’s op weg te helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Voor VvE’s is het vaak lastig om het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming vaak complex is.

Ook gisterenavond werd weer duidelijk dat er veel behoefte is aan hulp bij het verduurzamingsproces. De vragen die gesteld werden gingen vooral over een stappenplan om energie te besparen, ondersteuning bij het maken van dit plan en hulp bij de complexe besluitvorming en de financieringsvraagstukken.

Servicepunt Energieadvies

Goed advies van een expert, passend bij de specifieke situatie van uw VvE, is heel belangrijk. Om die drempel te verlagen, kunnen VvE’s bij het Servicepunt Energieadvies voor Collectieven en Organisaties van de gemeente een aanvraag doen voor gesubsidieerd energieadvies en/of procesbegeleiding om hun gebouw te verduurzamen. Meer informatie over de subsidie is te vinden op de pagina Subsidie energieadvies en procesbegeleiding voor collectieven en organisaties.

Subsidie Energiebesparing

Voor VvE’s die energiebesparende maatregelen nemen is er de subsidie Energiebesparing. Bijvoorbeeld met betere isolatie, ventilatie, duurzame verwarming of koeling. De subsidie moet binnen 13 weken na uitvoering van de maatregelen worden aangevraagd. Kijk voor de volledige regeling op de pagina Subsidie Energiebesparing. Naast deze subsidie kan er gebruikgemaakt worden van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s van het Rijk. Deze mag naast de subsidie van de gemeente worden aangevraagd. Kijk voor de volledige regeling op Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE (rvo.nl).

Startpunt om te verduurzamen

Als leden of huurders willen starten met verduurzamen is een bezoek aan het loket van het Energieloket Amstelveen de eerste stap. Er is o.a. informatie te vinden over een stappenplan, subsidies en beschikbare leveranciers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: