Kennisplatform voor noord holland

Duurzaam Bouwloket nieuwe partner van TerraTechnica

Geplaatst op 11 februari 2020
Duurzaam Bouwloket nieuwe partner van TerraTechnica

Duurzaam Bouwloket is partner geworden van TerraTechnica. Binnen het samenwerkingsverband werken de partijen onder andere aan het behouden van kennis en talent in de regio Noord-Holland Noord op het gebied van duurzame energie. De samenwerking werd tijdens de masterclass van TerraTechnica op 10 februari 2020 bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant.

Het Duurzaam Bouwloket zet met het toetreden tot het kennis- en innovatieplatform TerraTechnica een nieuwe stap in de richting van samenwerken. Klaas Visser van Duurzaam Bouwloket vertelt: “Duurzaam Bouwloket is de gids voor de bewoner voor het verduurzamen van zijn of haar woning. De energietransitie biedt vele kansen, maar kent ook uitdagingen. Alleen samen kunnen we deze aan. We moeten ervoor zorgen dat de kennis die al is opgedaan in de regio blijft en dat we talent vasthouden. Voor ons biedt TerraTechnica een mooie kans om samen te werken met andere bedrijven, instellingen en natuurlijk Hogeschool Inholland.” Roel de Groot van Duurzaam Bouwloket vult aan: “In de moderne wereld is samenwerking tussen verschillende disciplines nodig om de energietransitie vorm te geven. Wij ervaren die noodzaak bij ons advieswerk voor meer dan 116 gemeenten iedere dag. Als onafhankelijke adviseur voor gebouweigenaren hebben wij aantrekkingskracht op technische adviseurs, omdat zij het fijn vinden onafhankelijk te kunnen adviseren en bij te blijven op de laatste technische ontwikkelingen. Hiermee verkrijgt de eigenaar het beste advies.”

De samenwerking tussen Duurzaam Bouwloket en TerraTechnica is al gestart. Petra Bijvoet van TerraTechnica: “We werken aan een project om stolpboerderijen te verduurzamen. Samen met eigenaren van stolpboerderijen, de Boerderijen Stichting, hogeschool Inholland en experts uit de installatie- en bouwbranche. De studenten en docenten van hogeschool Inholland adviseren samen met specialisten, de eigenaren over welke stappen zij kunnen zetten. Dit is een mooi voorbeeld van een gezamenlijk project in de regio waarbij we de kennis die we opdoen direct in de praktijk kunnen brengen en kunnen borgen in het onderwijs.”

Fotobijschrift: Roel de Groot (Duurzaam Bouwloket), Petra Bijvoet (TerraTechnica) en Klaas Visser (Duurzaam Bouwloket) ondertekenen convenant voor samenwerking.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: