Kennisplatform voor noord holland

Duurzaam designmerk BASTA presenteert nieuwe collectie 

Geplaatst op 14 november 2023
Duurzaam designmerk BASTA presenteert nieuwe collectie 

Het merk BASTA presenteert een prachtige collectie stoffen in diverse texturen. BASTA heeft een vernieuwende propositie, de modulaire sofa’s worden lokaal geproduceerd met duurzame materialen. Het frame bestaat uit gecertificeerd berken multiplex, en voor het foam in de sofa’s wordt de hoogste kwaliteit en de meest duurzame optie gebruikt die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Voor de bekleding worden gerecyclede PET-flessen gebruikt.

De Cubi sofa, ontworpen door Marcel Wanders, is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, drie verschillende texturen en een eindeloos aantal configuraties.

BASTA heeft onlangs zijn deuren geopend in Amsterdam-Noord en levert rechtstreeks vanuit zijn lokale werkplaats aan de consument. De werkplaats en de showroom zijn op afspraak te bezoeken via www.basta.co

Ontwerp: Marcel Wanders

BASTA is mede opgericht door de Nederlandse ontwerper en Moooi medeoprichter Marcel Wanders, en de Finnen Joel Roos en Stefan Mahlberg, het duo achter de designmerken One Nordic & Hem. BASTA wordt aangestuurd door Casper Vissers en een toegewijd team.

Moderne aanpak en comfort

De sofa van BASTA is betaalbaar en voldoet aan alle eisen die passen bij de huidige tijdgeest: duurzaam, lokaal geproduceerd, modulair (de bank is makkelijk op te bouwen en kan eenvoudig verhuisd worden) en is bijzonder comfortabel en makkelijk schoon te houden (30 graden in de wasmachine). De hoezen kunnen los besteld worden om een totaal andere look te creëren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: