Kennisplatform voor noord holland

DuurzaamInvesteerders steken 69 miljoen euro in duurzame transitie via platform DuurzaamInvesteren.nl 

Geplaatst op 27 januari 2023
DuurzaamInvesteerders steken 69 miljoen euro in duurzame transitie via platform DuurzaamInvesteren.nl 

In 2022 investeerden DuurzaamInvesteerders ruim 69 miljoen euro in 57 duurzame projecten via het platform DuurzaamInvesteren.nl. Dit zijn veertien projecten meer en is een stijging van circa 33 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze groei is te verklaren door een uitbreiding in het aantal sectoren op het platform. Initiatieven op het gebied van duurzame zonne-energie (23 projecten) en e-mobility (16 projecten) domineren de lijst. Nieuwkomer op het platform HeatTransformers, aanbieder van warmtepompen, werd het snelste volgeschreven. Binnen één dag haalde het bedrijf 2.5 miljoen euro op.

Dennis Kromhout van der Meer, CEO van DuurzaamInvesteren.nl: “Ondanks of wellicht dankzij de schok in de energiesector in 2022 investeren mensen meer in de duurzame transitie. We zien groeiende interesse onder de DuurzaamInvesteerders en meer verschillende soorten projecten op ons platform. De verduurzaming verbreedt over de hele linie en dat is goed nieuws.” Deze verbreding in aanbod zet het platform door. Kromhout van der Meer: “Naast groene energie is de transitie naar een circulaire, eerlijke economie onmisbaar voor de houdbaarheid van onze toekomst.”

Groene stroom piekt 

Nog nooit werd er in Nederland zoveel groene stroom opgewekt als in 2022. Met 28 duurzame energieprojecten – waarvan maar liefst 23 zonne-energieprojecten – domineert deze sector dit jaar opnieuw het aantal gefinancierde projecten op DuurzaamInvesteren.nl. Daarnaast ziet het platform een groeiende belangstelling voor de verduurzaming van (particulier) vastgoed, bijvoorbeeld in aanbieder Hallostroom. Zij installeren en verhuren zonnepanelen en daar is veel vraag naar. In 2022 maakten een op de drie koopwoningen en 16 procent van de huurwoningen gebruik van zonne-energie. Het bedrijf haalde een succesvolle derde ronde groeifinanciering op van 2,2 miljoen euro.

Nieuw op het platform is aanbieder HeatTransformers, één van de grootste aanbieders van (hybride) warmtepompen voor de bestaande bouw in Nederland. Via DuurzaamInvesteren.nl investeerden binnen één dag meer dan 400 DuurzaamInvesteerders 2,5 miljoen euro in het bedrijf. 

Duurzaam over de hele linie

Ook ondernemers die de voedselindustrie verduurzamen en in het buitenland zorgen voor verduurzaming vinden financiering via DuurzaamInvesteren.nl. VertiDeli verduurzaamt menig bedrijfskantine met duurzame lunches en haalde 450.000 euro groeifinanciering op. Dankzij de projectfinanciering ter waarde van 372.000 euro kan BUAN Agrivoltaics een waterzuiveringssysteem realiseren in Botswana.

Meer groei voor meer impact

Hans van der Pouw, CFO: “DuurzaamInvesteren.nl groeit omdat er aan de ene kant de interesse vanuit particulieren bestaat om geld te investeren in verduurzaming, en aan de andere kant is de behoefte van bedrijven in (deel-) financiering onverminderd groot. We zien dat door het samenbrengen van deze twee behoeften concrete duurzame verbeteringen tot stand komen en daarmee meer impact kan worden gemaakt. 2022 was een ongekend turbulent jaar, waarin duurzame ondernemers en particulieren ondanks alle onzekerheden zich toch hebben vastgebeten in de duurzame transitie.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: