Kennisplatform voor noord holland

Ecorus Business: de ‘one stop solar shop’

Geplaatst op 8 februari 2021

Duurzaamheid is in. En zonnepanelen zijn booming. Niet vreemd dat steeds meer ondernemers hun bedrijf van duurzame zonnestroom willen voorzien. De investeringen zijn te overzien, de terugverdientijd kort en het rendement aantrekkelijk. En je laat zien dat je meedoet met de vergroening van economie en samenleving. Een ‘no brainer’? Ja en nee, want er zijn vele aanbieders: klein en groot, rijp en groen. Wie kies je om voor jou de beste zonnestroomcentrale te installeren?

“Kijk, ondernemers moet je geen knollen voor citroenen verkopen. Het gaat om vertrouwen. En dat verdien je door het inbrengen van kennis, ervaring en de beste mensen om de klus te klaren binnen de tijd en binnen het budget.” Aan het woord is Bauke Bakker, directeur van Ecorus Business, de nieuwste tak van de landelijke speler Ecorus. Dit bedrijf is in tien jaar gegroeid van pionier naar solarspecialist en wordt in de markt gezien als autoriteit in het bedenken, bouwen, beheren en onderhouden van de technisch best renderende zonne-energiecentrales.

We halen deadlines en daar komt veel bij kijken. Zo kopen wij rechtstreeks in bij alle producenten, waardoor we grip hebben op de levering van producten. We werken met eigen uitvoerders op de locaties, zodat de werkzaamheden op het dak maar ook in de elektrotechnische installatie elkaar netjes opvolgen. En we zorgen voor afstemming met de netbeheerder als het gebouw van de klant tijdelijk moet worden afgeschakeld van het stroomnet.”

Optimaal rendement

Hoewel Ecorus zich tot ruim twee jaar geleden met name richtte op grootschalige projecten, ligt de focus van Ecorus Business op middelgrote en kleine ondernemingen. De vraag van deze ondernemers naar een specialist met veel technische kennis op het gebied van zonne-energie werd steeds luider. De kracht van Ecorus Business rust op twee pijlers: gemak door complete ontzorging en een optimaal financieel rendement.

“Het bieden van gemak is waar we iedere ochtend voor opstaan, we willen het gewoon fixen voor een klant. We houden hem volledig op de hoogte van het proces en zoeken proactief naar oplossingen, met minimale verstoring van zijn dagelijkse operatie. Gemak zit hem ook in het feit dat we elke mogelijke SDE-deadline weten te realiseren. Ook als het 5 voor 12 is. Financieel rendement omdat we de SDE zo goed mogelijk aanvragen en uitnutten. Dat is zoeken naar de optimale combinatie tussen type zonnepanelen en elektrotechnische installatie. ”

Tot slot, waarom kiezen ondernemers voor Ecorus Business?

“Onze ondernemende klanten verlangen een no nonsense-aanpak en willen een helder antwoord op de vraag ‘what’s in it for me’? Wij spreken de taal van de ondernemer. Duidelijke communicatie stelt men erg op prijs en dat geeft vertrouwen. Onze ‘one shop solar shop’ is open voor ondernemers.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: