Kennisplatform voor noord holland

Een duurzaam relatiegeschenk start met de Sustainable Fashion Gift Card

Geplaatst op 29 december 2022
Een duurzaam relatiegeschenk start met de Sustainable Fashion Gift Card

Nanette Hogervorst is impact ondernemer, Brand Manager en bedenker van de Sustainable Fashion Gift Card, geschikt voor bedrijven en particulieren. Een hele mond vol voor een slim en duurzaam initiatief om de wereld op eenvoudige en aardige wijze een stukje bewuster te maken. In een kort gesprek legt ze uit hoe en waarom. 

“De Sustainable Fashion Gift Card (SFGC) is een cadeaukaart voor duurzame mode en lifestyle. De decemberdagen staan voor de deur. Een ideaal presentje aan relaties en collega’s. De kaart is drie jaar geldig en verkrijgbaar vanaf 10 euro tot 150 euro.

Mensen vragen zich steeds vaker af of er voor een klein bedrag duurzame kleding te koop is Dat is zeker het geval, je moet alleen weten waar je terecht kunt. Voor dat stukje bewustwording is de SFGC een trigger en een handleiding. Er is keuze uit ruim 1.000 items; stuk voor stuk duurzaam geproduceerde kwaliteitsproducten. Van jurk tot jas, van huidverzorging tot sieraden. Niet alleen voor haar, maar ook voor hem en er is aanbod voor kinderen.

Kopen hoeft niet. Lenen en leasen kan ook. Bij de kledingbibliotheek bijvoorbeeld. Zonder onze cadeaukaart had je daar waarschijnlijk nooit van gehoord. Perfect om eens iets bijzonders uit te proberen, uit je comfortzone te stappen of bewust te kiezen voor niet-kopen en wel-lenen. Scheelt kastruimte.”

Voor wie?

“Bedrijven die in het verlengde van hun duurzame beleid klanten, opdrachtgevers, toeleveranciers en collega’s willen verrassen, kiezen bij voorkeur ook voor duurzame cadeaus. Onze kaart is in lijn met hun MVO-waardes. Zo weet je zeker dat de ontvanger bij verzilvering iets aanschaft dat fatsoenlijk is geproduceerd, dus zonder schadelijke chemicaliën en zonder kinder- of slavenarbeid. Van sportschoenen en spijkerbroeken van veel bekende merken blijft dat vaak onduidelijk. De aanschafkosten zijn al tijden vergelijkbaar en de kwaliteit idem dito. Echt!

Er zijn genoeg ondernemers waar je terecht kan voor duurzame mode en lifestyle. De cadeaukaart helpt je op weg te vinden wie en waar. Werkgevers die voor deze gift kiezen, wijzen de ontvangers op duurzaamheid binnen handbereik.”

Nieuwe initiatieven ontdekken

“Wel eens van een naai-café gehoord? Daar kun je zelf (je eigen) kleding maken. Je huurt voor een paar euro een naaimachine in het gezellige café of volgt er een cursus om je skills te boosten. Maar niet iedereen heeft zin om zelf aan de slag te gaan. Met de Gift Card kun je ook anderen jouw kleding laten maken. Of je favoriete kledingstuk laten herstellen in een repair café. Weggooien hoeft niet!

Kopen hoeft ook niet. De Card zet aan om na te denken over andere manieren van consumeren, zoals lenen, ruilen en maken. Voorbeelden zie je op ons Instagram account. We zijn ook offline aanwezig, bijvoorbeeld op beurzen, zoals 8 november op het Management Support Event. En we doen mee aan partnerships, zoals een goodie bag voor de Dutch Fashion Week.

Langzaamaan ontdekken mensen dat we bestaan. Daarnaast zijn we onderdeel van het aanbod van bedrijven die in relatiegeschenken doen en kunnen medewerkers voor de Sustainable Fashion Gift Card kiezen in het aanbod van deze leveranciers. Maar als bedrijf kun je de kaart ook rechtstreeks bij ons bestellen: helemaal gepersonaliseerd tot een persoonlijk cadeau.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: