Kennisplatform voor noord holland

Een plek om te werken, te delen en te leren

Geplaatst op 23 april 2024
Een plek om te werken, te delen en te leren

Wat een architect kan leren van een tekstschrijver? Of een data analist van een psycholoog? En een salesmanager, welke klik heeft die met een sportschoolhoudster? Het antwoord is simpel. Heel veel. Ondanks dat ze op professioneel vlak op het eerste gezicht niets met elkaar delen, hebben ze toch een gemene deler. Ze werken namelijk allemaal vanuit Pand Raak. Ze flexen, huren een spreekkamer of wonen een vergadering bij.

En dat werken vanuit de mooie villa aan de Laan in Schagen, dat verbindt. Recent verwoorde orthopedagoge Inge dit heel mooi. “Ondanks dat je niet met elkaar werkt, zet je elkaar tot nadenken en versterk je elkaar daardoor.”

Lunch

Neem de lunch. Elke dag om 12.30 uur staat op een centrale plek de tafel gedekt en kan iedereen die dat wil aanschuiven. Er wordt kennisgemaakt en gepraat overwerk gerelateerde zaken, maar ook over het laatste nieuws, bijgewoonde concerten en luizenmoeders op school.

“Na elke lunch verlaat ik met nieuwe inzichten de tafel. Er gebeurt iets met je. Altijd. Of je nu met zijn tienen of drieën aan tafel zit. Het is een zeer welkome afwisseling tijdens het werk,” aldus grafisch ontwerper Anita.

Collega’s

Voor architect Patrick, flexer vanaf het eerste uur, voelen de mede rakewerkers als collega’s en de werkplekken als huiskamer. “Je raakt elkaar hoe dan ook. Je bent namelijk allemaal ondernemer en hebt allemaal met dezelfde zaken te maken. Neem je pensioen, het is fijn om over dat soort dingen even te kunnen sparren.”

Omgevingsadviseur Joost werkt vaak in totaal verschillende omgevingen. Hij wordt blij van het hippe, eigentijdse karakter van Pand Raak. “De ontspannen sfeer zorgt voor een flinke dosis inspiratie en zet aan tot leuke gesprekken. Het heeft echt een toegevoegde waarde om hier zo nu en dan mijn computer te installeren.”

Klantenwerving moet niet de insteek zijn van werken bij Pand Raak, althans niet op een dwingende wijze. Dat er via een natuurlijke en organische wijze dingen ontstaan, is een mooie bijkomstigheid. En elkaar versterken is een waardevolle plus. Zoals tekstschrijfster Monique en vormgeefster Diana, die inmiddels al een aantal opdrachten samen hebben uitgevoerd. “Je leert elkaar kennen en daardoor zijn de lijntjes kort en een link snel gelegd.”

Reuring

Naast de flexwerkers die in de open ruimte werken, zijn er een aantal vaste rake werkers die op de eerste etage werken vanuit hun eigen kantoor. Zij hebben een vaste kantoorplek bij Raak. De meerwaarde volgens deze huurders; “Er is reuring en er zijn elke dag weer andere mensen vol ideeën en plannen. Dat inspireert.”

Pand Raak. Een plek om te werken, te delen en te leren. Team Raak regelt het; een flexplek, een spreekkamer of een vergadering voor een grote groep. Alles klopt.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: