Kennisplatform voor noord holland

Een zakelijke auto kopen of leasen; waar doe je verstandig aan?

Geplaatst op 5 februari 2024
Een zakelijke auto kopen of leasen; waar doe je verstandig aan?

Begin je in de regio Noord-Holland met je eigen bedrijf? Dan sta je voor leuke uitdagingen. Je wilt immers met je bedrijf groeien, je wilt mensen blij maken en je wilt mogelijk ook nog een maatschappelijke bijdrage leveren. Om de gewenste doelen te behalen, heb je hoogstwaarschijnlijk een zakelijke auto nodig.

Een groot deel van alle ondernemers heeft een zakelijke auto nodig. Dit heeft puur te maken met de afstanden die afgelegd moeten worden. Afstanden naar kantoor, naar opdrachtgevers en naar leveranciers. Hoe kom je nou als beginnende ondernemer aan zo’n zakelijke auto? Daar heb je twee mogelijkheden voor: kopen of leasen.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke auto kopen?

Het kan interessant zijn om een zakelijke auto te kopen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je graag een youngtimer wilt hebben. Een youngtimer is een auto van minimaal 15 jaar oud die je voordelig op de zaak kunt zetten. Je betaalt namelijk 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto. Aangezien de auto al relatief oud is, ligt de dagwaarde relatief laag. Je betaalt hierdoor weinig bijtelling.

Een ander voordeel is dat je flexibel bent. Verandert je leven als ondernemer plots? Dan kun je direct van de auto af; je kunt de auto immers direct verkopen. Of heb je voor je zaak een grotere auto nodig? Ook dan doe je snel afstand van de gekochte zakelijke auto.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke auto leasen?

Het leasen van een zakelijke auto is om meer redenen interessant. Met financial lease zakelijk bij Nationale Autolease geniet je van de volgende voordelen:

–       Je hoeft geen investering te doen. Als je een zakelijke auto koopt, ben je hier minimaal een paar duizend euro aan kwijt. Of mogelijk zelfs tienduizenden euro’s. Daar is bij financial lease geen sprake van. Je laat de investering aan de leasemaatschappij over, waardoor je je geld op een andere manier in je bedrijf kunt investeren.

–       Alle kosten zijn aftrekbaar. Bij financial lease zijn ‘gewoon’ alle kosten aftrekbaar. Dit geldt voor de btw op brandstof en andere kosten. Tevens geniet je van mogelijke investeringsaftrek en kun je de auto ook afschrijven.

–       Je bent economisch eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je vanaf het eerste moment economisch eigenaar van de auto. De auto staat op de balans van je onderneming, waardoor je de auto dus af kunt schrijven. Dit levert een fiscaal voordeel voor je op.

Een ander voordeel is dat je uit alle mogelijke auto’s kunt kiezen. Alle mogelijke personenauto’s en bestelbusjes zijn bij financial lease beschikbaar. Je kunt zelfs voor een tweedehands auto kiezen, mocht dit je voorkeur genieten.

Wil je meer informatie over financial lease hebben? Bezoek dan even de website van bovengenoemde leasemaatschappij. Je krijgt dan ook direct een indruk van de maandelijkse kosten, overige voordelen en de gang van zaken. Grote kans dat je voorkeur direct naar financial lease uitgaat. Dit biedt nu eenmaal meer voordelen voor een ondernemer.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: