Kennisplatform voor noord holland

Eerste namen Super-Sonic Jazz Festival 2023 bekend

Geplaatst op 27 juli 2023
Eerste namen Super-Sonic Jazz Festival 2023 bekend

Van dinsdag 14 t/m zondag 19 november 2023 vindt de zevende editie van het Super-Sonic Jazz Festival plaats in Paradiso, De Duif en Rush Hour in Amsterdam. Vandaag kondigt het festival de eerste namen aan waaronder Kokoroko, Durand Bernarr, Theo Croker, Yazmin Lacey, Sam Gendel, Sungazer, The Cavemen. en Gaidaa. Binnenkort volgen meer bevestigingen en het volledige nachtprogramma. Meer informatie is te vinden op de website van Super-Sonic Jazz en de website van Paradiso.

Het jaarlijkse festival Super-Sonic Jazz draait om vernieuwende jazz op het snijvlak van r&b, hiphop, soul, funk en elektronische muziek. Het festival vond voor het eerst plaats in 2017, bekende namen als Thundercat, Sons of Kemet, Steve Lacy, Domi and JD Beck, Yussef Dayes, Robert Glasper, Moses Sumney en Hiatus Kaiyote sierden sindsdien al eens het affiche. Ondanks corona beleefde het festival in zowel 2020 als 2021 een succesvolle editie. In november 2022 kwamen in totaal meer dan 5000 bezoekers verspreid over vijf dagen samen in Paradiso en bijzondere concertlocaties als De Duif en platenzaak Rush Hour.

Super-Sonic Jazz richt zich op jongeren en het stimuleren van aanstormend lokaal talent. Op de zondag van het festival staan dit jaar enkel artiesten van eigen bodem op het programma. In november verschijnt tevens het compilatiealbum ‘SUPER-SONIC FAMILY vol. 2’ op Super-Sonic Jazz Records: een dwarsdoorsnede van de hedendaagse jazzscene in Nederland. Een deel van de artiesten die te horen zijn op het album, zijn ook te zien op de zondag van het festival.

Het programma van Super-Sonic Jazz Festival 2023 tot nu toe:

Di 14 nov · Paradiso · MoTo TroKo
Showcase van het Mokums Toeter & Trommel Kollektief (MoTo TroKo): een project wat bestaat uit musici van o.a. Gallowstreet, Valvetronic en Brass Rave Unit, wat wekelijks Amsterdamse jongeren van verschillende achtergronden samenbrengt en opleidt tot de nieuwste generatie brassmuzikanten van de stad.

Wo 15 nov · De Duif · Mammal Hands
Engels trio maakt lichtvoetige en dromerige mix van jazz, elektronische muziek en folk.

Do 16 nov · Rush Hour · Family Instore Session
Gratis toegankelijk in-store evenement in de bekende Rush Hour Record Store in de Spuistraat.

Vr 17 nov · Paradiso
Met Durand Bernarr, Kara Jackson, ROLROLROL, Sam Gendel, Sungazer en Talullah Rose.

Nachtprogramma:
Enter The Gallowstreet (live) + THE NEW ORIGINALS Soundsystem.

Za 18 nov · Paradiso
Met Gaidaa, Kassa Overall, Kokoroko, Theo Croker, Yazmin Lacey en Kuna Maze.

Nachtprogramma:
Super-Sonic Jazz Highlife Special met The Cavemen. (live) + Junya & Friends (live) + THE NEW ORIGINALS Soundsystem.

Zo 19 nov · Paradiso
Met JAEL (live), SMANDEM., The Nest, SUPER-SONIC FAMILY vol. 2 (live) en RADIOHOP.

Dagtickets zijn verkrijgbaar vanaf €6,50 en passepartout-tickets zijn te koop vanaf €79 (beide incl. servicekosten, excl. Paradiso lidmaatschap) via de ticketshop van Paradiso en Super-Sonic Jazz vanaf vrijdag 7 juli 10:00 uur.

Foto: Super-Sonic Jazz Festival

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: