Kennisplatform voor noord holland

Eerste North Sea Coastal Cup op zaterdag 20 augustus in Bergen aan Zee

Geplaatst op 13 juli 2022
Eerste North Sea Coastal Cup op zaterdag 20 augustus in Bergen aan Zee

Op zaterdag 20 augustus 2022 vindt de eerste North Sea Coastal Cup plaats in Bergen aan Zee. De North Sea Coastal Cup is een roeiwedstrijd op zee voor coastal skiffs en dubbelvieren over 4 tot 6 km. Daarnaast zijn er beach sprints voor heren en dames in de skiff tijdens de lunch. De inschrijving is geopend vanaf heden en kan via deze link: https://inschrijven.knrb.nl/nl/.

De coastal races tonen gelijkenissen met zeilwedstrijden, maar dan voor roeiboten. Maximaal twintig boten liggen in slaglinie gereed om op signaal van het startschip door de startlijn te gaan. Ze hebben dan minimaal één kilometer om bij elkaar weg te lopen, om de eerste boei zo gunstig mogelijk te naderen en ronden. Daarna volgen op de overige kilometers – vier in totaal – nog zes boeien voordat men de finish in zicht krijgt.

Het samenspel tussen boten en de omstandigheden op het water geven een extra dimensie aan het roeien, waarmee de eerste North Sea Coastal Cup ook voor toeschouwers een spektakel belooft te worden.

“Coastal roeien is internationaal een snelgroeiende wedstrijdsport met diverse wedstrijden op zee. Als Nederland watersportland kunnen we natuurlijk niet achterblijven. We kijken er naar uit om enthousiaste coastal roeiers uit binnen- en buitenland de strijd met elkaar aan te zien gaan tijdens deze eerste North Sea Coastal Cup”, aldus Harald Kruidhof, commissielid coastal van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB).

Coastal roeien als Olympische sport?

Coastal roeien staat hoog op de prioriteitenlijst van de internationale roeifederatie/World Rowing. Zo zijn de coastal skiff en dubbeltwee genomineerd om opgenomen te worden in het Olympisch programma.

Programma

Het programma voor zaterdag 20 augustus met verschillende tijdsvakken voor dames en heren skiffs, en voor dames, heren, en gemixte gestuurde viertjes wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt en gepubliceerd op www.northseacoastalcup.nl.

Inschrijven

De North Sea Coastal Cup is open voor alle enthousiaste coastal roeiers uit binnen- en buitenland.

Inschrijven voor de North Sea Coastal Cup kan vanaf heden via het KNRB Inschrijfprogramma: https://inschrijven.knrb.nl/nl/. De inschrijving sluit op 16 augustus 2022.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: