Kennisplatform voor noord holland

Noord-Hollandse ondernemers zetten in op de verduurzaming van processen 

Geplaatst op 4 juli 2023
Elektrische heftrucks voor grote magazijnen en loodsen

Ondernemers in Noord-Holland zoeken naar nieuwe kansen om processen te verduurzamen en tegelijkertijd een kostenreductie te realiseren. Duurzaamheid is als thema steeds belangrijker geworden; niet alleen voor de ondernemer, maar ook voor de consument. Er zijn steeds meer consumenten die in onderzoeken aangeven te kijken naar de wijze waarop een onderneming inzet op duurzaamheid, voordat zij een product of dienst afnemen. Een van de manieren om als bedrijf te verduurzamen, is het gebruik van een elektrische stapelaar in plaats van een model op diesel. Een elektrisch model is niet alleen duurzamer; het is ook gezonder om binnen een groot magazijn gebruik te maken van elektrische voertuigen in plaats van modellen op diesel. Denk aan de schadelijke uitstoot van deze modellen. Daar komt nog bij dat de onderhoudskosten vaak lager liggen en deze modellen een lange levensduur hebben. 

Elektrische heftrucks voor grote magazijnen en loodsen

Niet alleen de elektrische stapelaar is de investering waard; denk ook aan het gebruik van elektrische heftrucks. De heftrucks zijn onmisbaar in grote magazijnen, loodsen, of op werkplaatsen. Hier vereenvoudigen ze het laden en lossen van vrachtwagens, maken ze het vervoer van goed gevulde pallets en bijvoorbeeld bouwmaterialen eenvoudiger, enzovoorts. Waar voorheen vaak gekozen werd voor een model op basis van diesel, wint het elektrische model inmiddels aan populariteit. De voordelen hiervan zijn hetzelfde als die van de elektrische stapelaar, eerder genoemd op deze pagina. Lees hier meer informatie over elektrische heftrucks

Gebruik van 3D printing voor losse onderdelen

Losse onderdelen voor het productieproces worden op dit moment door veel bedrijven uit het buitenland gehaald. Het zorgt voor enige mate van afhankelijkheid; logistieke problemen elders op de wereld kunnen het productieproces van jouw organisatie in gevaar brengen. Door te kiezen voor de toepassing van 3D printing wordt die afhankelijkheid vermeden. Je kunt de onderdelen just-in-time printen. Niet alleen het vermijden van de afhankelijkheid van externe leveranciers is een reden om voor 3D printing te kiezen. Denk ook aan het feit, dat de reststroom bij deze machines minimaal is.

Voor zowel de elektrische heftrucks als voor deze 3D printers geldt dat je ze haast gratis kunt gebruiken, wanneer je ze combineert met een groot aantal zonnepanelen op het dak van je bedrijfs- of winkelpand. Het voordeel van de platte daken van deze panden is dat je zonnepanelen in precies de juiste hoek kunt monteren. Dit biedt je de mogelijkheid het benutte rendement van de zonnepanelen te maximaliseren. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: