Kennisplatform voor noord holland

Ellermeyer duurzaam de toekomst in!

Geplaatst op 11 oktober 2021
Ellermeyer duurzaam de toekomst in!

Ellermeyer is een begrip in inrichting, verandering en aanpassingen van auto’s, motorfietsen, scooters, boten en interieurs. Maatwerk is de standaard. Vestigingsmanager Dennis Nieuwenhuyse legt uit en laat zien wat men in huis heeft. Sustainability Manager Arthur de Rijk van De Beelen Groep vult aan en werpt een blik op de nabije toekomst, waar, op dezelfde locatie, een Electric Service Hub in aanbouw is.

Veelzijdigheid en vakmanschap

Dennis: “Ellermeyer is opgericht in 1946 en sinds enkele jaren onderdeel van De Beelen Groep. De Beelengroep heeft als missie om excellente mobiliteitsservice zo goed mogelijk aan te bieden aan particulieren, bedrijven en leasemaatschappijen. Met drie service centers, in Rotterdam, Almere en Lisserbroek, komen daar sinds 2018 de specialisten van Ellermeyer bij. Kijk op www.autocentrum-beelen.nl en www.beelenmobility.nl voor meer informatie over de combinatie van diensten. Maar laten we focussen op wat hier bij Ellermeyer gebeurt.

Wie de Ellermeyer-vestiging in Amsterdam Zuidoost alleen van buiten kent, is ongetwijfeld nieuwsgierig wat zich achter de markante pui afspeelt. Uiterst creatieve en technisch bekwame vakmensen maken gebruik van een eigen metaalbewerkerij, houtzagerij en beklederij om bijzondere projecten uit te voeren: perfect op maat en volgens specifieke eisen, zowel voor de particuliere als zakelijke markt.”

Aanpassen en verbeteren

“De afgelopen decennia werkten we voor merken als Donkervoort, Spyker, Vespa en Xcraft. Voor de speedboten van deze laatste firma bekleden wij een speciale stoel die mee veert telkens als de boot met grote kracht op een golf slaat. Ons interieur draagt bij aan comfort en luxe. Bij Donkervoort gaat het om gewichtsbesparing. De twee flinterdunne stoelen zijn van koolstofvezel en wegen bijna niets. Met minimale padding bekleden we in leer naar keuze en uiteraard weerbestendig.”

Daarnaast weten ook particulieren ons te vinden. We passen regelmatig autostoelen aan, volledig naar de wens van de klant. Motor- en scooterbezitters komen graag bij ons langs om hun zitting te personaliseren of te verbeteren. Een voertuig persoonlijk maken is een blijvende trend. We hebben klanten uit het hele land.

Tevens zijn we druk met bedrijfswagen-inrichting. Ellermeyer is een officieel Sortimo Service Center, een standaard in de markt. Een ander specialisme is het inbouwen van VB Airsuspension. Dit is een luchtvering systeem voor een optimaal rijcomfort, perfecte wegligging en verhoogde rijveiligheid van bedrijfswagens.

Daarnaast is er nog een afdeling gespecialiseerd in persoonlijke aanpassing van auto’s, bijvoorbeeld voor mindervaliden (vaak via het UWV en de WMO) en autorijscholen. Ellermeyer heeft een ISO9001-certificering. Je weet dus zeker dat er gewerkt wordt volgens hoogwaardige maatstaven.”

James en Leaseprof

“Om de markt optimaal te bedienen, is sinds enkele jaren James Autoservice (www.jamesautoservice.nl) aan onze dienstverlening toegevoegd. Personenauto’s en bedrijfswagens, zowel zakelijk als particulieren worden via James optimaal geservicet tegen een concurrerend tarief. Naast James Autoservice hebben wij ook het keurmerk Leaseprof. Hier servicen wij auto’s voor verschillende leasemaatschappijen waaronder o.a. Arval. Het is een landelijk netwerk van samenwerkende universele autobedrijven voor het onderhouden van leaseauto’s in opdracht van leasemaatschappijen. Allemaal onder hetzelfde dak!

Ellermeyer blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Onze locatie ligt zeer centraal, is uitstekend bereikbaar en is gericht op groei. Arthur vertelt je graag over de Electric Service Hub, binnenkort aan de andere zijde van ons pand. Vakmanschap en maatwerk gaan hand-in-hand bij Ellermeyer. Met de komst van de Electric Service Hub voegen we daar duurzaamheid aan toe. Klaar voor de toekomst!”, sluit Dennis af.

Toekomstmuziek: Electric Service Hub

“Op onze locatie hier centraal in Amsterdam Zuid-Oost, een drukke stad waar ruimte schaars en kostbaar is, is begin 2022 een mobility hub ingericht”, aldus Sustainability Manager Arthur de Rijk van De Beelen Groep. “Achter de werkplaats van Ellermeyer liggen 82 laadpalen in opslag, die straks om het gebouw worden geplaatst bij 90 parkeerplekken. Je EV opladen kan steeds sneller maar de gemeente kan en wil niet de openbare ruimte vol zetten met laadpalen.

Er is echt een capaciteitsprobleem. Dat kan dus hier (Park & Charge), op een plek met veel werkgelegenheid, en straks aangevuld met faciliteiten als een kapper, sportschool, zorgcontact en dergelijke. Efficiënt en tijdbesparend, want opladen terwijl je een afspraak hebt of sport is vaak voldoende voor een volgende rit. Uiteraard is de service ook voor klanten van Ellermeyer. Je EV parkeren en met de elektrische Carver of eBike het centrum in kan ook.

We zetten deze dienstverlening duurzaam op, met zonnepanelen op het dak en een stationaire batterij voor opslag om het netwerk niet overbodig te belasten. We noemen dit concept Smart Charging 2.0. Een deel van dit pand is nu al geschikt voor stadslogistiek (pop up hub, direct van Schiphol naar ons magazijn). Verhuisbedrijven gebruiken elektrisch vervoer van en naar de binnenstad. In de hub bevindt zich opslag van goederen voor enkele weken. Dat scheelt behoorlijk wat ritten dieselvervoer.

Wij worden de eerste Electric Service Hub in de G4 (vier grootste gemeenten) met een vergunning om snelladers binnen de bebouwde kom te plaatsen. De gemeente Amsterdam ondersteunt ons initiatief van harte. Iedereen die met mobiliteit bezig is, weet dat de wereld rap aan het veranderen is en de overheid werkt daarin gelukkig mee. Wij geloven er in en zijn daarom mede-oprichter van Circulair West (www.circulairwest.nl) om dergelijke projecten te realiseren. We kozen voor Ellermeyer omdat op deze plek de meeste voertuigbewegingen van heel Nederland zijn.

Op de Hoogoorddreef 70 bieden we efficiënte tijdbesteding voor het wachten aan. We zoeken nu samenwerking met partners om dienstverlening te combineren. We zijn in gesprek met fitnessbedrijven, Netflix (mini-bioscoop) en aanbieders van zorg online. Kom je volgend jaar lente kijken?

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: