Kennisplatform voor noord holland

BAM Infra Regionaal Amsterdam: ‘Emissieloos werken met deze machine gaat als een speer’

Geplaatst op 20 maart 2023
‘Emissieloos werken met deze machine gaat als een speer’

“Dagelijks bouwen wij aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Dat doen we niet alleen maar samen met vaste partners zoals Van Werven. Op die manier geven wij letterlijk vorm aan de toekomst van Amsterdam. Wij zijn met trots de meest circulaire bouwonderneming van Nederland. Samen met onze opdrachtgevers en partners realiseren we de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeente Amsterdam door creatieve en innovatieve oplossingen te bieden. Maar vooral door ze concreet toe te passen zoals op de Strawinskylaan op de Zuidas.”

“Emissieloos werken is voor Bam infra Regionaal Amsterdam niet meer vreemd. De elektrische keet (december 2018), elektrische wals (april 2020), elektrische asfaltspreidmachine (januari 2022) en waterstofspreidmachine (september 2022) zetten wij al in tijdens asfalteerwerkzaamheden. Door toevoeging van de elektrische tandemtrilwals, elektrische kleine wals en hybride kleefauto is onze emissieloze grote asfaltset compleet. Vanaf nu kunnen we volledig emissieloos asfalteren op snelwegen, provinciale wegen en ook binnenstedelijk in Amsterdam voor de Amsterdammer.”

“Op de Strawinskylaan heeft partner Van Werven de wereldprimeur door de omgebouwde Mecalac 11 MWRE emissieloos in te zetten in Amsterdam! Van Werven heeft samen met Ahlmann de Mecalac 11 omgebouwd tot een elektrische emissieloze machine.”

“Ook bij Van Werven vinden ze het belangrijk om emissieloos werken verder te blijven ontwikkelen. Een machine zoals deze Mecalac past in die strategie. Dit model is compact, snel én wendbaar. Ideaal voor in de stad. Samen namen we de tijd en de ruimte om de machine te ontdekken en alle kinderziektes eruit te halen. Gemeente Amsterdam stimuleert emissieloos werken en Bam heeft hierin een hoge ambitie en loopt voorop.”

Uitvoerder Pedro van Haagen is dan ook razend enthousiast over deze machine: “Emissieloos werken met deze machine gaat als een speer. Het is weer een mooie aanvulling. Het is stiller op de bouwplaats en er zijn geen uitlaatgassen meer.”

“Niet alleen de machines worden steeds duurzamer, maar een tweede leven van vrijgekomen producten worden via DuSpot steeds meer hergebruikt in de directe omgeving. Dit doet Bam infra Regionaal Amsterdam voor een duurzamer Amsterdam en Nederland.”

#VanWerven #BAMNederland #VervoerregioAmsterdam #Infra #Ahlmann #Mecalac #Emissieloos #ZuidAs #Amsterdam

Foto: Marcel Steinbach

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: