Kennisplatform voor noord holland

EOC Traditionele Schepen Beurs groter van opzet

Geplaatst op 19 februari 2020
EOC Traditionele Schepen Beurs

De eerste lustrumeditie van de van 13 t/m 15 november op het Willemsoordcomplex in Den Helder te houden EOC-Traditionele Schepen Beurs krijgt een verdubbeling van vloeroppervlak. Naast de voormalige mastenloods, die tijdens de eerste vier edities als beurshal dienst heeft gedaan, wordt nu ook de Stadshal van Theater De Kampanje bij het evenement betrokken.

Omdat de vakbeurs sinds de start in 2016 steeds verder in omvang is toegenomen, is er voor de vijfde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs voor gekozen om alle standhouders in de Stadshal onder te brengen. Een monumentaal gebouw uit 1916 waarin vroeger de bankwerkerij van Rijkswerf Willemsoord was gevestigd. Rondom deze hal bevinden zich diverse vergaderzalen en een restaurant die alle deel uitmaken van Theater De Kampanje. In de voormalige mastenmakersloods uit 1825 (Gebouw 66) zal zowel op zaterdag 9 als zondag 11 november een historische scheepsmarkt worden gehouden. In dit bijzondere monumentale gebouw zullen ook boten en foodtrucks worden opgesteld.

Beursmanager Jet Sluik over de komende lustrumeditie: “Samen met onze hoofdsponsor EOC gaan we er ook dit jaar weer iets heel moois van maken. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen en we zetten in op een verdere groei van dit mooie nautische evenement”. Op de beurs wordt onder andere een speciale ruimte ingericht waar informatie kan worden ingewonnen over avontuurlijke (zeil)vakantiereizen. Verder worden in de naast de Stadshal gelegen KeyKeg zaal diverse lezingen gehouden over bijvoorbeeld de tocht die de zeilende haringlogger Tecla rond het gehele Amerikaanse continent heeft gemaakt. En net als voorgaande jaren biedt het entreebewijs voor de beurs ook nu weer drie dagen lang gratis toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die ook op het Willemsoordcomplex zijn gevestigd. En open voor bezoek zijn het lichtschip Texel, de Medemblikkerloods met de Bootbouwschool van Bert van Baar en diverse andere nautische monumenten in Museumhaven Willemsoord.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: