Kennisplatform voor noord holland

Excelsior Zonwering: van zonwering tot lamellendak

Geplaatst op 29 september 2023
Excelsior Zonwering: van zonwering tot lamellendak

Sinds 1930 is Excelsior Zonwering een begrip op het gebied van binnen- en buitenzonwering in de regio Amsterdam, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. We spraken met bedrijfsleider Danny van Dinteren over de laatste ontwikkelingen in de markt en uiteraard over het succes van Excelsior zelf.

Excelsior Zonwering is in 2018 overgenomen door de familie Veldhoen. Samen met bedrijfsleider Danny van Dinteren en zijn team hebben zij het bedrijf met succes opnieuw in de markt gezet. Danny: “Naast verschillende zonweringproducten, zoals knikarmschermen, screens, rolluiken en raamdecoratie, verkopen en plaatsen wij ook verschillende soorten lamellendaken, glasdaken en doekdaken. Optioneel zijn deze te voorzien van geïntegreerde screens en/of glaswanden. Maar van oudsher zijn we vooral erg bekend door onze markiezen. In samenwerking met onze producent Schlappi Markiezen kunnen wij deze in allerlei modellen, maten en kleuren leveren en monteren.”

Verlichte markiezen

Veel markiezen die je in de binnenstad van Amsterdam ziet, zijn dan ook door Excelsior zonwering geleverd en gemonteerd. Danny: “Denk aan die van Atlas Fiscalisten aan de Weteringschans, Schmidt Optiek op het Rokin of aan het Leonardo Boutique Museumhotel op de Pieter Cornelisz Hoofdstraat. Het zijn echte eyecatchers en mooie visitekaartjes voor onze klanten én Excelsior.” Een opvallende nieuwe trend binnen de markiezenmarkt is de mogelijkheid voor geïntegreerde verlichting. Danny legt uit: “Het gaat hier om de verlichte volant, de extra strook stof die aan de voorkant van de markies hangt. Tegenwoordig kun je de volant ook met een ledpaneel voorzien, waardoor je onder andere een merknaam of een logo kunt uitlichten. Natuurlijk kunnen wij ook ingebouwde ledverlichting in het frame laten maken. Deze ledverlichting is volledig dimbaar, zodat het terras sfeervol en duurzaam verlicht wordt.”

Lamellendaken en of pergola zonwering

Niet alleen op het gebied van zonwering is Excelsior specialist. Mensen die een terrasoverkapping in de tuin willen laten plaatsen, zijn bij het bedrijf ook aan het goede adres. Danny: “Sinds 2020 zijn wij de trotse dealer van het merk Brustor. Dit is een bekende fabrikant in België die onder andere knikarmschermen, serrezonweringen, pergola zonwering en lamellendaken produceert. Met deze partner zijn de mogelijkheden op het gebied van schermen en lamellendaken voor onze klanten haast eindeloos. Zo kunnen wij lamellendaken leveren die je op ieder gewenst moment open en dicht kunt zetten, en kunnen we complete daken, uitgerust met screens, heaters, speakers en ledverlichting leveren en plaatsen.”


VvE’s en kantoren

Excelsior Zonwering bedient zowel de particuliere als de zakelijke klant, vooral in en rondom het centrum van Amsterdam. Danny: “Voor onze bekende markiezen zitten we veelal in het centrum. Daar staan mooie, veelal monumentale panden, waarbij een markies de parel aan de gevel is. Lamellendaken en pergola zonwering plaatsen we vaak meer buiten het centrum, vanwege de aanwezigheid van grotere tuinen en of dakterrassen. Maar we werken ook veel voor grote zakelijke klanten, zoals Verenigingen Van Eigenaren en verschillende kantoren. Zo leveren we veel screens aan VvE’s en hebben we voor kantoren, van onder andere de gemeente Amsterdam, Verosol rolgordijnen en plissés geplaatst. Deze zijn voorzien van een gemetalliseerde laag die ervoor zorgt dat het in de zomer binnen koel en in de winter juist warm blijft. De zonwering kan optioneel geautomatiseerd aangestuurd worden, waardoor er optimaal gebruikgemaakt kan worden van het zonlicht. Hierdoor is dit product erg duurzaam en kostenbesparend.”

Excelsior Zonwering dus: al meer dan 90 jaar een begrip. Danny: “Service en kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel staan. En dat zie je terug in goede mond-tot-mondreclame. Dat is de beste reclame die je kunt krijgen!”

http://www.excelsiorzonwering.nl/zonwering-amsterdam/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: