Kennisplatform voor noord holland

Familiebedrijf Smitveld Vouwwagens bestaat 25-jaar en groeit

Geplaatst op 29 oktober 2020
Smitveld Vouwwagens

Flexibiliteit van vakantie vieren in een tenttrailer spreekt steeds meer gezinnen aan

Theo Smit (61), José Smit-Veld (61) en hun zonen Maarten (30) en Machiel (25) zijn de drijvende kracht achter Smitveld Vouwwagens, een Noord-Hollands familiebedrijf dat met handgemaakte stormtenten al 25 jaar het kampeerlandschap van meer luxe voorziet. In hun tenttrailers kun je met het hele gezin Covid-proof en toch comfortabel op vakantie. Goed nieuws, wat de verkoop van caravans, campers en vouwwagens zit al jaren in de lift.

Auto inladen en gaan

Ooit waren het vooral natuurliefhebbers die zich meldden bij de winkel van Smitveld Vouwwagens, maar tegenwoordig verwelkomt opvolger Maarten Smit ook veel jonge gezinnen in zijn nieuwe 1000 m2 grote showroom in Heiloo. “Door de reisrestricties vanwege de pandemie, wordt steeds vaker naar een betrouwbaar alternatief gekeken. Met een vouwwagen kun je altijd onder je eigen voorwaarden vertrekken en bovendien gaan en staan waar je wil. Het is een kwestie van de auto inladen, de trekker aankoppelen en gaan!” 

Rijdende hotelkamer

In zo’n vouwwagen ontbreekt het je aan niets. In feite is het een hotelkamer op wielen. Centraal staat het luxe Queensize bed (1,50 m) waarop een 12 cm dik matras ligt. Slapen gaat hierop probleemloos. In de voortent ligt comfortabel kuipgrondzijl, waardoor vocht, kou en insecten buiten blijven en er een extra leef/slaapruimte ontstaat. Vaste tentstokken in plaats van losse, zorgen dat de 50 m3 tent binnen zes minuten staat. Kans op (familie)ruzie is daardoor nihil . Een verplaatsbaar luxe kookeiland, afgewerkt met eikenhout blad, maakt dat je de heerlijkste gerechten op tafel tovert.

Flexibel en locatie onafhankelijk

Klanten stuurden Smitveld de afgelopen 25 jaar meermaals ansichtkaartjes vanuit het buitenland om aan te geven hoe goed de vakantie was verlopen. De blijdschap omdat ze door hun vouwwagen niet afhankelijk waren van één bepaalde plek of locatie was groot. Maarten: “Kampeerders in Oostenrijk konden snel een berg opschuiven waar de zon wel scheen. In Zuid-Frankrijk pakte een gezin vanwege de drukte vlug de spullen en reed een paar km verder naar een camping waar het wel rustig was. Die flexibiliteit spreekt steeds meer mensen aan.”

Aantal kampeerders groeit

Door de pandemie, zit de kampeermarkt in de lift. Smitveld verhuisde begin dit jaar naar een nieuwe showroom in Heiloo om de verkoop van de vier modellen Ruebist, Patist, Violist en Lodgist goed te kunnen managen. Maarten: “Ik zie hier steeds meer hippe moeders. De vliegvakantie naar Thailand maakt plaats voor kamperen in Frankrijk.” Het KCI (branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie) berekende dat in de Europese kampeersector 55 miljard euro per jaar omgaat. In Nederland, met de hoogste caravan- en camperdichtheid per 1000 inwoners van Europa, is t/m het 3e kwartaal van 2020 al meer verkocht dan in heel 2019. 

Maarten: “Iedereen is hier welkom om te komen kijken en te proberen. Een Smitveld is al te koop vanaf €7.990. Met een levensduur van 25 jaar komt dat neer op iets minder dan €100 per week (€7.990/25 = €319,60 per jaar, uitgaande van een zomervakantie van 3,5 week per jaar is €91,31). De vouwwagens zijn ook te huur vanaf €499 per week.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: