Kennisplatform voor noord holland

Feelou zwangerschapsbh: een gat in de markt gedicht

Geplaatst op 8 november 2022
Feelou zwangerschapsbh: een gat in de markt gedicht

Je zou denken dat het ondertussen niet meer bestaat: de heilige graal voor startende ondernemers, ofwel een ouderwets gat in de markt. En dan ook nog eens een gat in de markt welke bijdraagt aan een betere wereld. Toch, vonden deze vrouwelijke ondernemers er 1 en sprongen er in: de zwangerschapsbh die 9 maanden lekker zit.

Voor vrouwen, door vrouwen

De ondernemers achter Feelou, Noor Figdor en Anne Dijkstra (woonachtig in Rotterdam en Heemstede), vonden het maar moeilijk te geloven dat er een veelvoud aan verschillende soorten en maten bh’s nodig zijn tijdens een zwangerschap. Oprichter Noor Figdor, verbaasde zich over het aantal bh’s dat ze overhield na de zwangerschap van haar eerste kind:

“Tijdens én na een zwangerschap veranderen borsten voortdurend. Er bestaat een enorm aanbod aan zwangerschapsondergoed maar geen van deze producten zijn ontworpen voor grote veranderingen. Ze richten zich vaak op één fase van de zwangerschap of op het geven van borstvoeding. Het aanschaffen van verschillende bh’s is niet alleen duur maar brengt ook veel gedoe met zich mee in een periode dat een vrouw wel wat anders aan haar hoofd heeft”.

Na een rondgang in haar omgeving bleek het probleem ook bij andere jonge moeders te bestaan. Vooral voor vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, blijkt het lastig in te schatten hoeveel, welke soort en maat bh’s ze nodig gaan hebben. En zo werd naast haar dochter ook het idee voor de start-up Feelou geboren.

Patent pending innovatie

Team Feelou ging op zoek naar de oplossing om vrouwen comfortabeler door hun zwangerschap te helpen en ontwikkelde in samenwerking met aanstaande moeders en medische professionals de Feelou® zwangerschapsbh.

Het afgelopen jaar zijn meerdere prototypes van de bh uitgebreid getest door vrouwen in verschillende fases van hun zwangerschap: van net in verwachting tot aan de eerste kraamweken. “Tijdens het proces van productontwikkeling stond voor ons altijd het comfort van de zwangere vrouw voorop. Wij zijn ontzettend trots dat wij nu een ontwerp hebben dat zich gemakkelijk aanpast aan het veranderende lichaam van een vrouw tijdens zwangerschap, kraamtijd en daarna.” aldus Figdor. “Door het gebruik van het innovatieve sluitingsysteem kan de bh met gemak keer op keer worden aangepast aan een nieuwe pasvorm. Dit ontwerp bleek zo uniek dat wij hier nu ook patent op hebben aangevraagd”.

Vrouwen meer comfort, de wereld minder afval

Naast het feit dat het aanschaffen van verschillende bh’s veel gedoe geeft en duur is, is het ook vooral niet duurzaam. “Ons onderzoek liet zien dat vrouwen wel 8 bh’s kunnen kopen tijdens hun zwangerschap. Na een zwangerschap blijven al die gekochte bh’s vaak achteraf ongebruikt in een kast liggen of worden weggegooid! In Nederland alleen al worden er jaarlijks 165.000 vrouwen zwanger. Hier valt dus een hoop te winnen valt op het gebied van afval besparing. Onze missie is om met deze productinnovatie vrouwen meer comfort te bieden en de wereld minder afval” aldus Dijkstra. Daarmee is dit gat in de markt ook nog eens kans om de wereld mooier te maken. Startup Feelou lanceert de bh, in gelimiteerde oplage, deze week via www.feelou.co. zwangerschapsbh

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: