Kennisplatform voor noord holland

Fiets Suppen door de Amsterdamse grachten

Geplaatst op 24 mei 2022
Fiets Suppen door de Amsterdamse grachten

Varen, roeien en Suppen over de grachten… Er zijn veel manieren om je tegenwoordig te verplaatsen over de Amsterdamse grachten. Maar nu is er weer iets nieuws: de Fiets Sup.

Sinds dit jaar is het hot & happening: op een Fiets Sup het water verkennen van de Amsterdamse grachten. Na de enorme populariteit van het Suppen zag ook de E-Sup het levenslicht en nu is er dus weer een nieuwe innovatie, namelijk de Fiets Sup. Maar wat is het precies? De zogeheten Red Shark Bike bestaat uit een opblaasbaar Sup-board met daarop een fiets constructie. Het is vrij simpel: zoek je evenwicht op de fiets en door te trappen komt de Sup in beweging en fiets je letterlijk over het water. Iedereen kan het, het is erg toegankelijk en het is ook nog eens een goede work-out. De waterfiets heeft meerdere posities, zodat iedereen een unieke en comfortabele fietsrit kan hebben. 

Eerste Fiets Sup-school Flying Fish eFoils

Ook bedrijf Flying Fish eFoils speelt slim in op deze nieuwe trend, want zij openen dit seizoen namelijk als eerste een Fiets Sup-school aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Hier kun je terecht voor een heerlijk uitje op het water met een sportieve, maar ook relaxte activiteit als de Fiets Sup. Ook voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje, familiefeest, verjaardagsfeestje of teambuilding activiteit is het Fiets Suppen zeer geschikt. Naast het Fiets Suppen kun je het bij Flying Fish combineren met een les eFoilen. Bij deze nieuwe surfsport zweef je over het water met een vliegend, elektrisch surfboard. 

Fiets Sup wedstrijd tijdens Dutch Water Week

Naast Flying Fish eFoils tilt De Dutch Water Week het Fiets Suppen zelfs naar een hoger niveau. Op 28 mei zal er een Fiets Sup wedstrijd in de vorm van een sprintrace georganiseerd worden in de binnenhaven van het Marineterrein in Amsterdam. De fietsende deelnemers zullen een ronde starten met twee man tegelijk en dan zal er een afvalrace zijn met meerdere races, waarna de winnaars uiteraard in de finale komen. Het zal een spannende, maar vooral absurde race worden die nog nooit eerder vertoond is. Meedoen? Geef je dan op via https://waterweek.amsterdam/doe-mee/inschrijven/waterfietsrace/ 

Kortom, fietsend over de grachten: Nederlandser kan niet! Boek jouw dag op het water via https://flyingfishfoils.nl/waterfiets-red-shark-bikes.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: