Kennisplatform voor noord holland

Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs bekend

Geplaatst op 28 januari 2022
Drie Amsterdamse bedrijven winnaars Oranje Handelsmissiefonds

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2022 zijn bekend: ir. Nikéh Booister, adviseur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij Sweco, dr. ir. Sjoerd Kerstens, leading professional Water bij Royal HaskoningDHV en ir. Marijn van Rooij, co-founder en CTO van Ocean Grazer bv. Woensdag 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs vindt de uitreiking plaats.  

Vanaf dinsdag 15 februari staan de profielen met video’s van deze drie finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming. Tot en met dinsdag 15 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Daarnaast zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs bepalen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse event de Dag van de Ingenieur op woensdag 16 maart.

Werk zichtbaar maken

De prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt en met de prijs wil het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Vorig jaar ging dr. ir. David Fernandez Rivas, universitair hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente, er met de prijs vandoor.

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland en bestaat dit jaar 175 jaar. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening, het zichtbaar maken van hun werk en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: