Kennisplatform voor noord holland

Firma’s van Gelder en P.C. van der Wiel B.V. starten samenwerking

Geplaatst op 15 mei 2023
Firma’s van Gelder en P.C. van der Wiel B.V. starten samenwerking

De samenwerking tussen van Gelder en P.C. van der Wiel B.V. zorgt ervoor dat de wegen geasfalteerd gaan worden zonder CO2-uitstoot.

De firma’s van Gelder & P.C. van der Wiel B.V. hebben een primeur in Nederland. “Wij hebben op 12 mei 2023 een complete elektrische asfalt set introduceren in de gemeente Amsterdam geïntroduceerd. De set bestaat uit frees, knijperauto, wals, spreidmachine en veegzuigwagen. De gehele set is volledig elektrisch dus geen emissie en CO2-uitstoot”, aldus een woordvoerder van de firma’s.

Aanleiding van de samenwerking op dit vlak is dat gezien de ontwikkelingen in de gemeentes wij de eerste stap willen zetten in een CO2 neutrale werk/leefomgeving. De voordelen van dit alles zijn geen emissie, CO2-uitstoot en minder lawaai in de werk vakken.

Introductie van de gehele set vond op 12 mei plaats, op de bouwhub van van Gelder aan de Australiëhavenweg / Westpoortweg te Amsterdam.

Onder het gezelschap waren onder andere aanwezig de wethouder van Amsterdam mevr. Van de Horst, directeur/eigenaar van P.C. van der Wiel B.V. dhr. M.N.J van der Wiel, bedrijfsdirecteur van van Gelder dhr. L. Ripping, directeur regio Amsterdam van van Gelder dhr. T. te Beest en onder meer diverse leveranciers van de hier boven genoemde materieelstukken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: