Kennisplatform voor noord holland

Fletcher Hotels gaat volgende fase van groei in met nieuwe mede-eigenaar Egeria

Geplaatst op 23 april 2021
FLETCHER HOTELS GAAT VOLGENDE FASE VAN GROEI IN MET NIEUWE MEDE EIGENAAR EGERIA

Donderdag 22 april hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met internationale expansie van Egeria kan Fletcher Hotels een nieuwe fase van groei in gaan, voortbouwend op een gezonde stabiele basis.

Egeria

Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels: “Wij bedanken NIBC en Xead voor hun financiële steun afgelopen jaren, mede waardoor Fletcher de mogelijkheid heeft gekregen om uit te groeien tot de grootste hotelketen van Nederland. Fletcher is een gezond bedrijf en staat er goed voor. Afgelopen jaar is ook voor Fletcher Hotels een bijzonder moeilijk jaar geweest. Echter met het einde van de coronamaatregelen in zicht, zien we de bezetting weer stijgen en zijn we ervan overtuigd dat we een hele goede zomer voor de boeg hebben. Met Egeria krijgen we een ondernemende aandeelhouder aan onze zijde, die ons zal helpen onze groeiambities verder te verwezenlijken. Zelfs in het afgelopen jaar is Fletcher gegroeid met 4 hotels.  Ik heb er veel zin in om samen met Egeria ons bedrijf verder te laten groeien en het nog mooier en gezonder te maken.”

Fletcher Hotels

Mark Wetzels, directeur bij Egeria: “We zijn bijzonder onder de indruk van het bedrijf dat het team van Fletcher heeft gebouwd en hebben het volste vertrouwen in de toekomst. Wij zijn dan ook verheugd dat we als nieuwe aandeelhouder een bijdrage kunnen leveren aan de volgende fase van Fletcher Hotels. De hotelketen is een goed geleid bedrijf dat de afgelopen jaren gecontroleerd is gegroeid naar meer dan 100 hotels. We zijn onder de indruk van de ondernemende sfeer in de hotels en het personeel dat ondanks de pittige tijden altijd voor haar klanten klaar staat. Graag willen wij met onze kennis, kunde en ons netwerk een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering en groeiambities van de hotelketen samen met het team van Fletcher.”

Brigitte van der Maarel, NIBC Investment Partners: “We zijn trots dat wij als minderheidsaandeelhouder de groei van Fletcher ondersteund hebben. Wij zijn verheugd dat het bedrijf in Nederlandse handen blijft en haar groeiambities verder kan verwezelijken”.

Fletcher Hotels wil de komende jaren groeien naar meer dan 150 hotels in Nederland en heeft daarnaast internationale expansie ambities. De keten heeft van oorsprong veel hotels aan de Nederlandse kust en in de natuur voor toeristen uit binnen- en buitenland. De hotels van Fletcher vervullen met hun restaurants daarnaast in veel gevallen ook een regionale functie. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM. De ondernemingsraad heeft al positief advies gegeven.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: