Kennisplatform voor noord holland

Flexplek aanbieder Knotel vestigt zicht in Nederland

Geplaatst op 19 december 2019
Knotel Keizersgracht

Knotel, ‘s werelds grootste platform voor flexibele kantoorruimtes kondigt vandaag drie locaties aan in Amsterdam. De eerste locatie (2.000 m²) telt vijf verdiepingen aan de Keizersgracht. De tweede locatie (2.300 m²) is te vinden aan de Achtergracht en de derde locatie (450 m²) bevindt zich in de Leidsestraat. Bijna alle locaties zijn reeds bezet door de belangrijkste doelgroep van Knotel: snelgroeiende startups en grote ondernemingen zoals betalingsprovider Mollie.

Duurzame groei door focus op grote ondernemingen

Knotel is het snelst groeiende platform voor flexibele kantoorruimtes in de Verenigde Staten en breidt zich snel internationaal uit. Anders dan traditionele aanbieders van flexibele werkplekken, hanteert Knotel een demand-first groeistrategie en vestigt zich steeds op de grootste kantoor markten wereldwijd. Hier zijn klanten op zoek naar flexibiliteit voor het vergroten van hun wereldwijde portfolio. Op deze manier groeit Knotel op duurzame wijze met een hoge cash-efficiëntie. 

Bijna alle ruimtes reeds bezet

De vijf etages aan de Keizersgracht 121, in totaal 1.000 m², zijn reeds in zijn geheel bezet door betalingsprovider Mollie. Het tweede deel van deze locatie – Keizersgracht 119 -, wordt in februari 2020 geopend en is in zijn geheel verhuurd aan Lucidchart, een leverancier van een cloudplatform voor visuele productiviteit. Op de Achtergracht 4-22, neemt een US bedrijfssoftware provider 1.600 m² af van de in totaal beschikbare 2.300 m². De locatie op de vierde en vijfde verdieping van Leidsestraat 34 is nog beschikbaar.

“Bij onze zoektocht naar een nieuw kantoor in Amsterdam, vonden we bij Knotel een oplossing die aansloot op onze wensen”, vertelt Ingeborg van Harten, Head of People and Places bij Mollie. “Een flexibele werkomgeving op een prominente locatie, compleet ingericht naar onze look en feel en opgeleverd binnen enkele weken. We zijn erg tevreden met onze nieuwe werkplek aan de Keizersgracht.” 

“We zijn ongelooflijk enthousiast om eindelijk ons flexibele platform in Amsterdam te lanceren. En dit is nog maar het begin”, vertelt Frank Zorn, hoofd van European Expansion bij Knotel. “We zijn in 2019 exponentieel gegroeid in Europa en die groei zetten we graag voort in 2020. Amsterdam, als een steeds belangrijker knooppunt voor de Europese digitale economie, speelt hierin een centrale rol”. De continue Europese uitbreiding van Knotel wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van NL Real Estate – Knight Frank.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: