Kennisplatform voor noord holland

Frank Krake als gastspreker bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland

Geplaatst op 20 september 2021
Frank Krake bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland

Op maandag 13 september 2021 organiseerde de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland in Van der Valk Hotel Oostzaan een boeiende avond met als gastspreker rampondernemer Frank Krake. Deze goedbezochte bijeenkomst was speciaal bestemd voor de leden en aspirant-leden van de vereniging: ondernemers uit het familiebedrijf. Een bijzonder verhaal over overwinnen als alles tegenzit.

De opkomst was groot tijdens de eerste grote bijeenkomst die de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland sinds lange tijd weer mocht organiseren. “Iedereen is er overduidelijk aan toe elkaar weer in levenden lijve te zien en te spreken”, zei Frank Krake, de ondernemer die als gastspreker was uitgenodigd. Krake startte 21 jaar geleden op 31-jarige leeftijd zijn carrière als directeur bij tuinmeubelfabrikant Unimeta in Enschede. De sympathieke ondernemer kreeg te maken met veel tegenslagen, waaronder de vuurwerkramp in Enschede, de aanslag op de Twin Towers en de uitbraak van het SARS-virus. De gebeurtenissen leidden uiteindelijk tot een faillissement. “In Nederland levert je dat een stigma op, terwijl daar bijvoorbeeld in de VS heel anders tegenaan wordt gekeken. Je bent failliet gegaan en daar heb je van geleerd.”

Lezingen

Frank is tegenwoordig auteur en uitgever van diverse succesvolle boeken en geeft lezingen over zijn ervaringen. “Ik leer ondernemers om te gaan met tegenslagen. Flexibiliteit is enorm belangrijk. Familiebedrijven kunnen over het algemeen snel schakelen, omdat ze een platte organisatiestructuur hebben. Als je als ondernemer uit het familiebedrijf vandaag een idee hebt, kun je er morgen mee beginnen. Dat is belangrijk: je moet altijd over de horizon blijven kijken.”

Ambitieuze ondernemers

Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland is een initiatief van familiebedrijvenexperts FamilieZaken, Rabobank en RSM accountants en adviseurs. Het netwerk is specifiek bedoeld voor ambitieuze ondernemers met een familiebedrijf in diverse branches met als doel om van elkaars ervaringen te leren. “Het is een mooi netwerk, waarin we in vertrouwen kennis en ervaringen kunnen uitwisselen”, aldus Remco Heeres, familiaire ondernemer en lid van het eerste uur.

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland voor 11 oktober 2021.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: