Kennisplatform voor noord holland

Fuprof: op alle facetten futureproof

Geplaatst op 1 mei 2020

Wie zijn bedrijf volledig futureproof wil maken, doet er goed aan de hulp in te roepen van Fuprof uit Alkmaar. Van advies over milieuvraagstukken of arbeidsomstandigheden en MVO, en van het inrichten van werkplekken tot het leveren van de juiste materialen daarvoor: Fuprof zorgt, onder leiding van de bevlogen oprichter Maik Passchier, voor Eerste Hulp bij Goed Ondernemerschap.

Maik vertelt: “Ik ben in 2006 voor mezelf begonnen als adviseur op het gebied van Arbo en Milieu, het menselijke aspect heeft me daarbij altijd heel erg getrokken. Ik deed veel Risico Inventarisaties & Evaluaties, daaruit voortvloeiend kwamen ook werkplekonderzoeken. Vaak als ik adviseerde over bijvoorbeeld een andere bureaustoel of een andere muis, kreeg ik de vraag: waar haal ik dat dan? Om die vragen te kunnen beantwoorden heb ik drie jaar geleden Ergowebshop opgericht. Ongeveer een jaar geleden begon het tóch weer te kriebelen: wat zou ik nog kunnen toevoegen aan de zakelijke dienstverlening en de webshop, en hoe breng ik ze dichter bij elkaar? Daarom bied ik nu ook het inrichten van complete werkruimtes aan, met een insteek die redelijk uniek is: ik stel de gebruiker centraal.”

Gebruiker centraal bij inrichten werkruimte

Het betrekken van de werknemers zélf bij het inrichten van hun werkplek vindt Maik erg belangrijk. “Een goed ingerichte werkomgeving is de grootste succesfactor van je onderneming. Je moet als werkgever van te voren heel goed nadenken: wat heb ik feitelijk allemaal nodig om mijn mensen goed aan het werk te kunnen zetten? Daar help ik werkgevers mee.” Vanuit zijn Arbo-achtergrond en interesse in mensen richt Maik vervolgens ruimtes in ‘van vloer tot plafond en alles wat daarachter zit’.  “Architecten en projectinrichters doen dat toch anders, merk ik. Door echt mee te denken met de opdrachtgever en diens medewerkers, en uitgaan van wat zij nodig hebben, lukt het om de voor hen optimale werkruimte in te richten.”

Voor Maik is dat elke keer weer een leuke uitdaging. “Ik kom bij ontzettend veel verschillende bedrijven over de vloer en biedt overal maatwerk.” Naast het inrichten van werkruimtes heeft Maik het namelijk ook druk met de tak zakelijke dienstverlening: van risico-inventarisaties tot en met hulp bij milieuvragen. “Ondernemers vragen bijvoorbeeld mijn hulp bij de opslag van gevaarlijke stoffen, of het werken daarmee. Ook geef ik veel trainingen en cursussen op het gebied van arbeidsomstandigheden: denk bijvoorbeeld aan voorlichting over veilig werken op hoogte.”

Uitval voorkomen door goede werkplek

Uit onderzoek van Healthy Workers blijkt dat elke euro die werkgevers investeren in de well-being van hun werknemers, hen vijf euro oplevert. Maik weet uit ervaring dat dit klopt. “Omdat je uitval voorkomt en medewerkers in een goede, veilige en prettige werkomgeving meer productie leveren.” Hij vervolgt: “Eén op de zes werkzame mensen in de leeftijd van 20-25 jaar krijgt inmiddels een burn-out. Ik ben ervan overtuigd dat goede advisering en goede werkplekken veel burn-outs kunnen voorkomen.” Kennis van arbeidsomstandigheden, van juiste materialen en van alle regels op het gebied van veilig en duurzaam werken, zorgt ervoor dat Maik gedegen advies kan leveren. “Door goed te kijken naar de verschillende functies binnen een bedrijf, het werk dat er wordt verricht en de mensen die er werken, kan ik ruimtes zodanig inrichten dat bijvoorbeeld mensen met verschillende types werk geen last van elkaar hebben. Daarin kan ik duidelijk het verschil maken.”

One stop shop

Maik neemt er altijd rustig de tijd voor om een ruimte goed te beoordelen. “De ene keer word ik door een HR-afdeling ingeschakeld wegens uitval of ergonomische klachten van een individuele werknemer, de andere keer zit ik met een directie om tafel om werkruimtes te bespreken en goed in te richten. Dat is precies wat ik met Fuprof wil bereiken: een integrale samenwerking tussen de verschillende facetten die ik bied: de webshop, de zakelijke dienstverlening en de inrichting van werkruimtes. Een one stop shop waarmee ik ondernemers volledig kan ontzorgen: heb je een probleem of een uitdaging op het gebied van Milieu of Arbo, dan ben je bij Fuprof aan het goede adres!”

Fuprof is verhuisd en is nu gevestigd aan de Berenkoog 35 in Alkmaar. Kijk voor meer informatie ook op www.fuprof.nl, www.ergowebshop.nl, en www.arbomilieuadvies.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: