Kennisplatform voor noord holland

Gastenverblijf of B & B in Noord-Holland beginnen? Hou dan hier rekening mee

Geplaatst op 16 december 2023
Gastenverblijf of B & B in Noord-Holland beginnen?

Als je woonachtig bent in een mooie stad in Noord-Holland, dan tref je het. Noord-Holland kent immers veel prachtige plaatsen zoals Haarlem, Amsterdam, IJmuiden en natuurlijk nog veel meer interessante steden. Noord-Holland is een van de dichtstbevolkte provincies van Nederland en jaarlijks trekken er ook veel toeristen naar plaatsen zoals Amsterdam of Julianadorp om van de zee te genieten. 

Als je een mooie tuin hebt, dan is het ook geen slecht idee om op een van de plaatsen een gastenverblijf neer te zetten. Dan kun je namelijk een goede boterham verdienen, maar je vraagt je ongetwijfeld af waar een gastenverblijf aan moet voldoen. 

Koop goede matrassen

Als je veel mensen naar je gastenverblijf wilt trekken, dan is het allereerst verstandig om goede matrassen aan te kopen. Mensen vinden het namelijk heel fijn om op een aangenaam matras te slapen tijdens de vakantie. Dan krijg je namelijk niet te maken met fysieke ongemakken en daarom is het relevant om te investeren in goede hotel matrassen

Als je op recensiewebsites van hotels en B & B kijkt, dan zal je zien dat veel mensen positief of negatief zijn over matrassen. De beoordeling wordt voor een groot deel dus bepaald dankzij het matras en daarom mag de relevantie van een goed matras van Bremafa.nl niet onderschat worden.

Onderzoek de wetgeving

Nederland is een land met veel wetten en regeltjes en als je hier al een tijdje woont, dan zal je dat ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Als je een B & B wilt beginnen, dan ben je in de eerste plaats ondernemer. Je moet je dus inschrijven bij de KvK en daarnaast moet je ook kijken naar de wetgeving van je gemeente. 

De wetgeving verschilt namelijk per gemeente. Het is belangrijk om dit vooraf allemaal goed uit te zoeken, want anders kun je later te maken krijgen met boetes of andere problemen en dat wil je natuurlijk niet.

Het belang van gastvrijheid

Veel vakantiegangers vinden het niet alleen aangenaam om in een B & B te verblijven, maar tegelijkertijd houden ze er ook van om fijn ontvangen te worden. Je vakantie is natuurlijk een feestje en daarom verwacht je ook dat de mensen die je ontvangen blij zijn. Daarom is het belangrijk om iedereen hartelijk te ontvangen. Een vriendelijke glimlach en een leuk gesprekje wordt door vrijwel iedereen gewaardeerd. Het is bovendien een kleine moeite en je wordt er zelf ook vrolijker van. 

Hulp bieden

Gasten vinden het ook fijn wanneer je ze van hulp voorziet. Je kunt bijvoorbeeld leuke wandeltips geven of ze meer vertellen over de leukste bezienswaardigheden. Ook dat zal ongetwijfeld door veel gasten gewaardeerd worden en ze zullen je B & B dan sneller aanbevelen. 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: